Çavuşoğlu’ndan imalı gönderme! – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısManşet

Çavuşoğlu’ndan imalı gönderme!



Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu sosyal medya hesabından Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler’in yükseköğretim ile ilgili yaptığı paylaşımı paylaştı ve altına da yorum olarak “Hatırlamayanlar yorumlarında zor durumda kalmasınlar diye; 2010 yılında öğrenci sayısı kırk binin altına gerilerken, yurt-kur yurtlarını ve burslarını ülkeye kazandırdığımız için öğrenci sayımız 100.000 hedefini yakaladı. Bu sayıyı korumak için çalışmaya devam” notunu bıraktı.

Öztürkler ise paylaşımın da şunları yazdı:

“Bazen insanlar ne yaptınız diye soruyorlar? Durup dinliyorsun, geçen gün yine Bakanlık olarak yükseköğrenimde son bir yılda ne yaptınız diye sordular, ben de cevaplıyorum. Bakanlık olarak son bir yılda yükseköğrenimde ne yaptığımızı?
#Yatayveyadikey geçiş yapmak suretiyle KKTC Üniversitelerine kayıt yaptırarak mezun olan öğrencilerin YÖK ile yaşadıkları denklik sıkıntısı 19/07/2019 tarihinde Bakanımız ve T.C. YÖK Başkanı tarafından imzalanan Yükseköğretim Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı ile çözüme kavuşturduk.
#Denklik konusu dışında ülkemiz yükseköğrenimine katkı koyacak İşbirliği Alanları, Kontenjanlar ve Eğitim, YÖKSİS ve e-Devlete Bilgi Aktarma gibi başlıklarda önemli hususlar karara bağlandı. Mutabakat Zaptının imzalanması öncesinde harcanan emek anlatılacak gibi değil.
#KKTC Üniversitelerinde öğrenim gören KKTC uyruklu erkek öğrencinin askerlik tecil işlemleri Müdürlüğümüz ve ASAL ve Seferberlik Şube Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen istişare ve imzalanan protokol neticesinde toplu şekilde liste esasına dayalı olarak gerçekleştirilmiştir.
#MEB.0.00.98/19-33 sayı ve 2/08/2019 tarihinde yayınlanan 2 No’lu Genelge ile KKTC’de faaliyet gösteren tüm yükseköğretim kurumlarının 2019-2024 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlanmış beş yıllık #StratejikPlanları” talep edilmiş ve Bakanlığımızda kayıt altına alınmıştır.
#Ülkemizde hızla büyüyen ve gelişen Yükseköğrenim alanında uzun zamandır ihtiyaç duyulan ve bu alanda ilk olma özelliği taşıyan #YükseköğrenimStratejiBelgesi hazırlanarak 2/10/2019 tarihinde KKTC Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmıştır.
#YodakveBakanlığımız işbirliği ile hazırlanarak yasal süreci Bakanlığımız adına Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Yükseköğretim Kurumlarının #DenetimTüzüğü 15/10/2019 tarihli Bakanlar Kurulu toplantısında onaylanarak yürürlüğe girmiştir.
#YüksekÖğrenimDanışmaHattı hizmete girmiştir. Geçen hafta yürürlüğe giren Danışma hattından birçok öğrencimiz yararlanmıştır.
#PandemiDöneminde ülkemizde kalıp kendi ülkelerine dönemeyen yüksek öğrenim öğrencileri( uluslararası ) için #3126paket gıda yardımı yapılmıştır.
#Yine içinden geçilen bu süreçte burs hakkı olmayan, yurt dışında öğrenim gören ve KKTC’ye dönüş yapmayan gençlerimize sahip çıktık. #412yükseköğrenim öğrencimize pandemi ödemesi adı altında maddi destek sağlanmıştır.”

DT Kıbrıs Haber