Çavuşoğlu’ndan eleştirilere yanıt – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

Çavuşoğlu’ndan eleştirilere yanıt

[ad_1]

 

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV’deki canlı yayında Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Madrid’de Rum lideri Nikos Anastasiadis ile ayaküstü diyaloğuna yönelik eleştirileri de yanıtladı.

Çavuşoğlu, “Birisi var diye oradan kaçmak olmaz. O zaman BM’den de kaçalım, AB toplantılarına da katılmayalım. Bu bir transatlantik yemeğidir, gayriresmidir. Zirve marjında olmuştur ama zirveyle bağlantısı yoktur” ifadelerini kullandı.

Ev sahibi İspanya’nın düzenlediği yemeğin bir benzerinin BM Genel Kurulu kapsamında dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleştirildiğini hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“Gayriresmi ortamlarda, Rum tarafından kişilerle karşılaştığımız oluyor. Onların gelip bize yanaşmaya çalıştıkları da oluyor. Görünce her şeyden önce insani görev nedir; bir insana ‘merhaba’ demektir. Bu da denir. Orada görüşme talebine de Sayın Cumhurbaşkanımızın ne cevap verdiği de ortadadır.”

Bu tarz diyalogların Rum tarafını tanımak anlamına gelmediğinin altını çizen Çavuşoğlu, “BM marjında karşılaştığımız zaman Cumhurbaşkanımız, Anastasiadis ile sohbet ediyor ayaküstü, onların Dışişleri Bakanı’yla ben karşılaşınca sohbet ediyoruz. Neticede görüş ayrılıklarımız, sorunlarımız olsa da bunları hiç konuşmayacağız, selam vermeyeceğiz anlamına gelmez. Bunları başka yere çekmeye hiç gerek yok.” dedi.

 



[ad_2]