Çatalköy Belediyesi, Esentepe Belediyesi, El-SEN ve bazı sivil Sivil Toplum Örgütleri toplantı gerçekleştirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun, Tekencik Elektrik Santrali için aldığı akaryakıtın ihalesiz, yasa dışı ve kirli olduğu şeklindeki iddialar üzerine Çatalköy Belediyesinde toplantı gerçekleştirildi, ardından Teknecik Elektrik Santrali önünde basın açıklaması yapıldı.Toplantıya Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulisioğlu, Esentepe Belediyesi As Başkanı Lütfi Güneş, El-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç, çevreye duyarlı Sivil Toplum Örgütlerinin başkan veya temsilcileri katıldı.

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, basın açıklamasında Teknecik’e getirilen yakıtın sağlıklı bir yakıt olmadığını savundu.

Hulusioğlu, “yakıtın temizliği ve kullanılabilirliği raporlarla kendilerini tatmin etmediği sürece söz konusu yakıtın , santrale aktarılmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Hulusioğlu, yakıt getiren tanekere geçtiğimiz dönemlerdeki yakıt analizi prosedürlerinin uygulanması, numune alım ve değerlendirmesine, bağımsız denetleme kurumu,KIB TEK mühendisleri yanında, kendilerinin de dahil edilmesi ve yakıtın bağımsız laboratuvardan gelecek sonuçlar neticesinde kullanımına izin verilmesi gerektiğini anlattı.

EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç da, sözkonusu yakıtın Teknecik Santralinde arıza yaratmaya başladığını ifade etti.Özkıraç, yakıt analizi raporu ve numune alım sürecine dahil olmak istediklerini belirterek, Hükümetin gözünü Tekneciğe çevirmesini istedi.

Özkıraç, gerekenin yapılamaması halinde eyleme geçeceklerini ve raporlar gelmeden yakıtın Tekneciğe girmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Sivil Toplum Örgütleri adına konuşan Yeşil Barış Hareketi Genel Sekreteri Doğan Sahir de, tehditin Teknecik, alışanlar çevre , bölge ve ülke halkı için çok büyük olduğuna dikkat çekerek, halkın harekete geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Sahir,uluslaları standartların çok dışında olan yakıtın, hem çevreye , hem insan sağlığına zarar vereceğini hem de tesisi ortadan kaldıracağını söyledi.

[ad_2]

Çatalköy Belediyesi, Esentepe Belediyesi, El-SEN ve bazı sivil Sivil Toplum Örgütleri toplantı gerçekleştirdi