Canaltay:Faikoğlu diğer gençler için de ilham kaynağı olacak – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Canaltay:Faikoğlu diğer gençler için de ilham kaynağı olacak




Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, Ercan Devlet Havalimanı’ndaki incelemeleri sırasında, BRTK’da yayınlanan Genç İş Programı’nın çekimlerine katıldı ve program konuğu genç pilot Sultan Faikoğlu ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Canaltay, basına yaptığı değerlendirmede, gençlerin  kendilerini geliştirmesinin önemine vurgu yaptı. Kaptanlık gibi bir mesleğe sahip olmanın  çok büyük bir cesaret gerektirdiğinde dikkati çeken Canaltay, pilotluğun bir zamanlar kendisinin de hayali olduğunu, bu nedenle, bu mesleği çok önemsediğini vurguladı.

Bakan Canaltay, “Genç kızımızı görünce çok duygulandım. Bu ülke boş oturulacak bir ülke değildir. Her sahada o kadar boşluk var ki bunları yakalayıp görebilmek, keşfedebilmek ayrı bir meziyettir. Kaptan adayını çok tebrik ediyorum” dedi.

Kendisinin de çalışmalarında hem genç girişimci hem de kadınların ülke ekonomisine katkısının sağlanması için çalışmalarda bulunduğunu dile getiren Canaltay, Gençlere meslek seçimlerinde kendi önlerini kendilerinin açmaları çağrısında da bulundu.

Bakan Canaltayu, “Biz delvet olarak geneçlerin önünü açmada ne kadar yardımcı olabiliriz? . Ama eğer siz kendiniz eğitiminizle bir yere kadar gelirseniz, devlet de size o kadar daha yardımcı olur” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Pandemi nedeniylehavalimanının boş kalmasından duyduğu üzüntüyü de dile getiren Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Canaltay, yeni dönemde uçakların sayısının artacağını ve insanların sıkıntılı ruh hallerini yeniden seyahat ederek geçirebileceğine inanç belirtti.

Bakan Canaltay, ülkeyi de Ercan Devlet Havalimanı’nı da o döneme hazırlamak gerektiği üzerinde durdu “Ülkede turizm, eğitim, çevre ve temizlik gibi sektörler var. Ülkeyi bir bütün olarak düşünmemiz gerekiyor” dedi.

Konuşmasının sonunda genç pilot Sultan Faikoğlu’nu da başarılarından dolayı tebrik eden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Canaltay, “Bu ülkemiz  için, senin için çok önemli. İnşallah diğer gençlere de ilham kaynağı olur ve adını göklere yazdırırsın” dedi.

21 yaşındaki Sultan Faikoğlu ise, pilotluk lisansını almasının yanı sıra Girne Amerikan Üniversitesi Pilotaj bölümünde akademik eğitimini sürdürüyor. Uçuşlarını tamamlamaya çalışan Faikoğlu, “En büyük hayalim , uçuş eğitmenliğine geçiş yapmak. Umarım gerçekleşir. Ülkemizde kadın öğrenciler için bu tür mesleklere atılım yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.