Canaltay: Yıllardır ihmal edilen sorunları ayırım yapmadan çözeceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canlatay, yıllar boyunca ihmal edilen sorunları ayırım yapmadan çözeceklerini söyledi…

Çamlıbel ve Tepebaşı köylerini ziyaret eden Canaltay, “ülkenin dört bir köşesinde, usanmadan, bıkmadan, yorulmadan insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, beraberindeki heyetle Çamlıbel ve Tepebaşı köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Canaltay, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, uzun yıllar boyunca ihmal edilen sorunları ayırım yapmadan çözeceklerini belirtti.

Şubat 2021’de Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile imzalanan KKTC Karayolları Master Planı 2021-2022 Uygulama Protokolü kapsamında 322 kilometrelik kırsal kesim yollarının yenileneceğini belirten Canaltay, ülkenin kuzey doğusunun da bundan önemli bir pay alacağını ifade etti.

 

Canaltay, “Yüzümüzü biraz bu bölgeye çevirmeliyiz. Ülkemizin en güzel bölgelerinden biri ve burada yaşayanlar yatırım eksikliğinden şikayet etmekte haklı. Karayolu altyapısının yenilenmesi demek, bölgeye daha fazla yatırım, bölgenin güzelliklerini görmek için daha fazla insanın ziyaret etmesi, daha fazla turist demektir” dedi.

Canaltay, Lapta Belediyesi ile işbirliği içinde, KKTC Karayolları Master Planı 2021-2022 Uygulama Protokolü dışında kalan yolların yapımı için ortak çalışma başlatılacağını da ifade etti.

Canaltay, 322 kilometrelik kırsal kesim yol yapım projesinin iki firmaya ihale edildiğini, batı bölgelerinden sorumlu firmanın Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu’nu 20 Temmuz’daki açılışa yetiştirmek için tüm gücüyle çalıştığını, bu yol tamamlanır tamamlanmaz batı bölgesindeki kırsal kesim yollarının yenilenmeye başlanacağını ifade etti.

Canaltay “Bayındırlık ve ulaştırma anlamında yapacak çok, alınacak çok mesafe var. Yılların biriken sorunlarını, küçük, büyük ayırmadan çözeceğiz. Bize verilen görevin odağında halkımızın rahat ve huzur içerisinde yaşaması var.Ülkenin dört bir köşesinde, usanmadan, bıkmadan, yorulmadan insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Canaltay’ın ziyaretleri

Bakan Canaltay Çamlıbel ve Tepebaşı’nı ziyaret etti

Canaltay: Yıllardır ihmal edilen sorunları ayırım yapmadan çözeceğiz

[ad_2]

Canaltay: Yıllardır ihmal edilen sorunları ayırım yapmadan çözeceğiz