Canaltay: Şura çok yararlı ve verimli geçti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Canaltay: Şura çok yararlı ve verimli geçti




Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay, İstanbul’da düzenlenen 12’nci Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Canalatay, Şura’nın  çok yararlı ve verimli geçtiğini belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay, İstanbul’da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Yerleşkesi’nde 6-8 Ekim tarihlerinde yapılan 12’nci Ulaştırma ve Haberleşme Şurası ile ilgili Türk Ajansı Kıbrıs’a değerlendirmelerde bulundu.

Şura’nın çok yararlı ve verimli geçtiğini kaydeden Canaltay, şura boyunca karayolları, trafik güvenliği, telekomünikasyon, dijital haberleşme, sivil havacılık ve deniz ulaşımı ile limanların güvenliği konularında Türkiye Cumhuriyeti yetkilileriyle üst düzey toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Canaltay, Şura’ya katılan heyette yer alan  müdür ve yetkililerin, kendi konularında düzenlenen sektör panellerine ve oturumlara katılarak son gelişmelerle ilgili bilgi sahibi olma fırsatı yakaladıklarını ifade etti.

Şura’da trafik güvenliği ve ulaştırma konularında ayrıca toplu taşımanın önemi, akıllı ulaşım sistemlerinin önemi, yolcuların beklentilerinin artması ile birlikte daha kontrol edilebilir, hızlı, güvenli ve konforlu ulaşımın sağlanmasının gerekliliğinin de ele alındığı bilgisini veren Canaltay, ayrıca  akıllı şehirler ve akıllı ulaşım ile ilgili ihtiyaçların karşılanmasına yönelik yenilikçi uygulamaların da tartışıldığını belirtti.

Canaltay, “Toplantıda karayolu ulaşımı ile ilgili konular ele alınırken, karayolu taşımacılığı ve yol güvenliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda karayolu taşımacılığı ile ilgili teknolojik gelişmeler, yol güvenliği, karayolu yatırımlarında yap-işlet-devlet modeli ve uluslararası karayolu ağı ile ilgili konular masaya yatırıldı” dedi.

Canaltay, Şura kapsamında yaptıkları görüşmelerde, havacılık güvenliği, ulaştırma ve haberleşme sektörlerinin geleceğine yön verebilmek ve mevcut kaynakları en etkin şekilde kullanarak tüm paydaşların faydasını üst seviyeye çıkartacak strateji ve eylem adımları ile ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu da anlattı.