Canaltay: Karar 17 bin öğrenci için ek sefer ihtiyacından kaynaklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, BRT’de katıldığı “Manşet +” programında, uçuş kısıtlamasının kaldırılmasına ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Canaltay, NOTAM’ın 13 Şubat’ta alınan karar doğrultusunda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na gelen talepler sonucu yapılan çalışmaların ardından yayınlandığını anlattı.

Adaya gelecek olan 17 bin öğrenci için ek uçak sefer konulma ihtiyacına dikkat çeken Bakan Canaltay, gelen talepler doğrultusunda havayolları ile görüşüp slot çalışması yapıldığını ve uçuş kısıtlamasının kaldırıldığını belirtti.

Canaltay, “Halk paniklemesin diye bunların hepsi karantina koşullarında bütün bakanlıkların koordinasyonunda olacak. Akşam yeniden açıklama yapma gereği duyduk. Karantina koşulları uygulanmadan bu ülkeye kimsenin girmeyeceğini tekrardan açıkladık. Sivil Havacılık kendi işleyiş şekline göre NOTAM’ı yayınladı. Ulaştırma Bakanlığı sadece uçakların gelmesiyle işi tamamladı. Dün bu iş tamamlandı. Geçmişte Bakanlar Kurulu’nda alınanan bir karar dün neticelendi. Bu öğrencilerin gelmesinin başka bir yolu varsa biri bize söylesin” dedi.

 

Havayollarının dün slot çalışması yapmaya başladığını kaydeden Resmiye Canaltay, Anadolujet’in Adana, Ankara ve İstanbul Sabiha Gökçen, THY’nin İstanbul Havalimanı ve Pegasus’un da İstanbul Sabiha Gökçen’den uçuş yapacağını belirtti.

Öğrencileri getirecek olan uçakların, KKTC’den Türkiye’ye gidecek olanları da taşıyacağını kaydeden Canaltay, Maliye ve Sağlık Bakanlığı’nın uçuşları durdurun dediği anda ise uçuşların duracağını vurguladı.

 

 

 

 

 

Canaltay, “Uçak şirketleri duyuru yapacak, öğrenci toplayacak ve adaya getirecek, bunları en kısa sürede toparlayacaklar ama süresi belli değil. Maliye ve Sağlık Bakanlığı koordinesiyle çalışılacak. Bunlar yeter dediği zaman ise bu uçuşlar durdurulacak. Bize uçuşları durdurun dendiği anda duracak. Vatandaşların bu kadar panik olması ve tepki koymasına üzülüyorum. Ülke ekonomisi için buna ihtiyaç var. Panik olmadan, daha anlayışlı olarak bu kötü günleri atlatacağımıza inanıyorum” dedi

[ad_2]

Canaltay: Karar 17 bin öğrenci için ek sefer ihtiyacından kaynaklandı