Çağ-Sen, Lefkoşa İktisat Kooperatifi Müdürü ile Kooperatif Şirketler Mukayyidini eleştirdi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Çağ-Sen, Lefkoşa İktisat Kooperatifi Müdürü ile Kooperatif Şirketler Mukayyidini eleştirdi

[ad_1]

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (ÇAĞ-SEN), Lefkoşa İktisat Kooperatifi (Li-Koop) Müdürü’nün, Kooperatif Şirketler Mukayyidi’nin baskısına boyun eğerek Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine katılmadığını savundu.

ÇAĞ-SEN Başkanı Mehmet Davulcu yaptığı yazılı açıklamada, Li-Koop çalışanlarının, Li-Koop Müdürü aracılığı ile Kooperatif Şirketler Mukayyidi Kemal Deniz Dana’nın baskı altında çalıştığını da iddia etti.

ÇAĞ-SEN’in; Li-Koop çalışanlarının yasaların ve toplu iş sözleşmesinin öngördüğü iş güvencesi ile sosyal ve ekonomik haklarını korumakta ve bu haklarını yeni toplu iş sözleşmesi yaparak güvence altına alma mücadelesini başarıya ulaştırmada kararlı olduğunu vurgulayan Davulcu, Li-Koop’un 3 yıldır Kooperatif Şirketler Mukayyitliğinin işgali altında olduğunu öne sürdü.

Kooperatif Şirketler Mukayyidi Deniz Dana’yı “kontrolü altındaki” bir sendikayı Li-Koop’ta yetkili sendika konumuna getirmek için yasa dışı yollara başvurmak ve keyfi istihdamlar yapmakla suçlayan Davulcu, “Kemal Deniz Dana’nın her türlü baskı ve zulmüne karşın Li-Koop’ta yapılan referandumu sendikamız kazanmış, yandaş sendika ise sıfır oy almıştır. Yetkili sendikanın Çağ-Sen olduğu referandumla da kanıtlanmasına karşın Li-Koop işvereni konumundaki kayyum, Mukayyit Dana’nın baskısına boyun eğerek Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine katılmamaktadır. Kayyum bu tutumunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı çağrıya da uymayarak sürdürmektedir” ifadelerini kullandı.

“UYUŞMAZLIK KURULU OLUŞMASI İÇİN GEREĞİNİN YAPILMASI TALEBİMİZİ İLETTİK”

Davulcu, sendikanın bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yazılı olarak başvurarak,  grev ve eylem hakları saklı kalmak kaydıyla, uyuşmazlık kurulu oluşması için gereğinin yapılması talebini ilettiğini de belirtti.

Li-Koop’un Koop-Süt’ün ortağı olduğunu aktaran Davulcu, Koop-Süt’ün ortakları olan birçok kooperatifin işgal altında olduğunu; işgal edilen kooperatiflerin seçimlerde partizan amaçlarla kullanılmaya çalışılacağını da iddia etti.

İşçi ve emekçi kesimler için kooperatifçilik ve kooperatiflerin yaşamsal öneme sahip olduğunu vurgulayan Davulcu, “UBP-DP-YDP ve diğerleri hükümetinin kooperatiflerimizi sömürme iştahına müsaade etmeyeceğiz. Bu amaçla her türlü direnci gösterip, mücadeleyi vereceğimizin bilinmesini isteriz” dedi.

 TAK/BRT



[ad_2]