Bunu tüketenlerin bağırsakları günden güne çürüyor! Bu 4 besinden uzak durun, sindirim sistemi..

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bunu tüketenlerin bağırsakları günden güne ç… Sağlığı korumanın temelinde midemizden geçenler yatıyor. Bu besinleri tüketenler tükettiğine bin pişman olacak. Sizi içten içe çürüten dört besin belli oldu. Hem bağırsaklarınızı öldürüyor hem de sindirim sisteminizi mahvediyor. Uzmanlar kesinlikle tüketmeyin diyerek herkesi…

Lif oranı yüksek gıdaların sindirim sistemini iyileştirdiği ve dengeli bir bağırsak sistemi oluşturduğu bilinmektedir. Ancak günlük hayatta kendimize iyi gelen yiyeceklerden daha çok besin zincirini bozacak ve sağlığımızı olumsuz etkileyen yiyecekleri tüketmeyi tercih ediyoruz. Metabolizmanızı yavaşlatan ve yaşam kalitenizi düşüren besin ürünleri belli oldu. Bağırsaklarınızı öldürmek istemiyorsanız bu gıdalardan uzak durmanız gerekiyor. Uzmanlar uzak durulması gereken gıdaları tek tek açıkladı. İşte tüketilmemesi gereken o ürünler…

hamur-isi.jpg

HAMUR İŞİ

Sağlık açısından tüketilirken dikkat edilmesi gereken ürünlerin başlangıcında hamur işi geliyor. Simit, poğaça ve açma gibi kahvaltılık hamur işleri çoğu zaman yoğun iş temposunun içerisinde sıklıkla tüketiliyor. Bu ürünler bağırsak sağlığını bozan gıdalar arasında yer alırken tok tutabilme kapasitelerinin de oldukça düşük olduğu belirtiliyor. Bu besinlerin tüketiminde kullanılan ilave şeker bağırsak bakterilerinde dengesizliğe neden olurken bağırsak sağlığını da ciddi oranda bozmaktadır.

kizartma-yapmak.jpg

KIZARMIŞ BESİNLER

Belirli oran ve türde tüketilebilen besin kaynaklarından biri olarak karşımıza çıkan yağ kızartılmış yiyecekler ile bir araya geldiğinde bağırsak sağlığını tehdit etmektedir. Kızarmış yiyecekleri sıklıkla tüketilmesi bağırsak hareketlerinde istenmeyen değişikliklere neden olmaktadır. Kötü bağırsak bakterilerinin gelişmesini neden olan kızartılmış yiyecekler mide üzerinde olumsuz bir etki yaratıyor. Kızartma türevi yiyecekler yerine ızgara ya da fırında pişirilmiş alternatifleri tercih edebilirsiniz.

diyet-icecek.jpg

DİYET YİYECEKLER

Kalorisi düşük diye tüketilen diyet yiyeceklerin aslına bakarsak sağlıklı olmadığı gözler önüne serildi. Ne kadar sağlıklı olarak nitelendirilse dahi kalorisini düşürmek için içerisine koyulan tatlandırıcıların bağırsak florasında bozulmalara neden olduğu belirtiliyor. Diyet yoğurt, diyet içecek gibi besinler yerine doğal formda ve ilave şeker yer almayan besinlerin tercih edilmesi gerekmektedir.

fast-food.jpg

İŞLENMİŞ GIDALAR

Herkesin sıklıkla kullandığı cips, beyaz makarna, tatlılar, salam ve sosis ile birlikte sucuk gibi besinlerin de hem kalori açısından yüksek oluşu hem de bağırsak florasını olumsuz etkilediği görülmektedir. İşlenmiş gıdaların bağırsak bakterilerini ve bağırsak sağlığını iyileştirecek lif oranına sahip olmaması bedeniniz için yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden biri oluyor. İşlenmiş gıda tüketmek yerine meyve ve çiğ kuru yemişleri tercih edebilir, bu sayede bağırsak sağlığınızı destekleyebilirsiniz.

Bunu tüketenlerin bağırsakları günden güne çürüyor! Bu 4 besinden uzak durun, sindirim sistemini mahvediyor

Bunu tüketenlerin bağırsakları günden güne çürüyor! Bu 4 besinden uzak durun, sindirim sistemini mahvediyor

Bunu tüketenlerin bağırsakları günden güne çürüyor! Bu 4 besinden uzak durun, sindirim sistemini mahvediyor

Bunu tüketenlerin bağırsakları günden güne çürüyor! Bu 4 besinden uzak durun, sindirim sistemi..

Yorumlar kapalı.