Bu belirtiler var ise hemen doktora gidin!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Görme bozukluğunu hafife almayın!: Bu belirt… Göz rahatsızlıkları aslına bakarsak ciddi hastalıkların işaretçisi olabiliyor. Göz sağlığı, insan sağlığı için oldukça mühim. Çünkü göz sağlığı, özellikle de beyin sağlığımız hakkında bizlere önemli bilgiler de sunuyor. İşte, göz sağlığının beyin için önemi…

Beynimiz, görme yeteneğimizi yönetir ve işler. Bir tümör, bulunduğu yere bağlı olarak bu karmaşık sistemi bozabilir. Görme sinirlerine baskı yapabilir, görsel korteksi etkileyebilir veya görsel bilgiyi taşıyan yolları engelleyebilir. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Abuzer Güngör, beyin ile görme arasındaki bağı, beyin tümörlerinin çeşitlerini ve etkilerini söyledi.

Erken tanı ve müdahale, görme fonksiyonlarının kısmen veya tamamen geri kazanılmasını sağlayabilir. Beyin tümörlerinin zamanında tespit edilip tedavi edilmesi, görme sinirlerine verilen zararın azaltılmasına ve bazen de tersine çevrilmesine yardımcı olur. Bu, özellikle tümörün görme sinirlerine baskı yaparak görme kaybına neden olduğu durumlarda önemlidir.

BEYİN TÜMÖRLERİ ÇEŞİTLERİ NELER?

Beyin tümörleri, türlerine ve yerleşim yerlerine göre farklılık gösterir, her biri görme yeteneğimizi farklı şekillerde etkileyebilir:

Gliomlar: Görme yollarına baskı yaparak görme bozukluklarına neden olabilir.

Meningiomlar: Genellikle iyi huylu olan bu tümörler, görme sinirinin yakınında büyüyerek görme değişikliklerine yol açabilir.

Hipofiz Tümörleri: Beynin alt kısmında yer alır ve yakındaki görme sinirlerini etkileyerek özellikle periferik görüşü bozabilir.

Metastatik Beyin Tümörleri: Vücudun başka bölgelerinden beyine yayılan kanserler, görsel iletişim yollarını etkileyebilir.

BEYİN TÜMÖRÜNÜN BELİRTİLERİ NELER?

Sürekli bulanık görme veya çift görmeAniden veya yavaşça ortaya çıkan periferal görüş kaybıGöz önünde beliren noktalar veya ışık çakmalarıRenk algılamada veya görme keskinliğinde zorlanmaGörme alanında veya derinlik algısında açıklanamayan değişiklikler

BEYİN TÜMÖRÜ NASIL ERKEN TEŞHİS EDİLİR?

Gazete Kolektif’te yer alan habere göre, düzenli göz muayeneleri, beyin tümörlerinin erken emarelerini ortaya çıkarabilir. Göz doktorları, görme sinirindeki şişkinlik veya diğer anormallikleri fark edebilir. Bu nedenle, göz sağlığınıza dikkat etmek ve düzenli kontrollerinizi aksatmamak büyük önem taşır.

Eğer gözle görülen devamlı bir değişiklik fark ederseniz, özellikle baş ağrısı, mide bulantısı veya denge problemleri gibi diğer emarelerle birlikteyse, derhal bir sağlık uzmanına başvurmalısınız. Bu belirtiler, özellikle birkaçının bir arada yaşanması, acil tıbbi müdahale gerektirebilir.

“Görme bozukluğunu hafife almayın!: Bu belirtiler var ise hemen doktora gidin!” haberi, 11 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Görme bozukluğunu hafife almayın!: Bu belirtiler var ise hemen doktora gidin! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Görme bozukluğunu hafife almayın!: Bu belirtiler var ise hemen doktora gidin! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 11 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Bu belirtiler var ise hemen doktora gidin!

Yorumlar kapalı.