BTM 2. Lig maçları oynatılmayacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği BTM 2 maçlarının oynatılmaması kararı alındığını açıkladı.

Dernek Başkanı Niyazi Nizam imzalı açıklamada söz konusu kararın ‘mecburiyet’ ve ‘imkansızlıklardan’ alındığına vurgu yapıldı.

Açıklamada; “Okul müsabakaları ve yaklaşık 8 aydır ödenmeyen BTM1 ve halen devam etmekte olan BTM 2 maçlarının üyelerimize ödenmediğinden dolayı, üyelerimiz ciddi sıkıntı yaşamaktadırlar.

Özellikle, her hafta veya haftada 2 kez müsabakalara giderken aracın akaryakıt giderini de ceplerinden karşılamaktadırlar. BTM maçlarına çıkan hakemlerini genç hakemler olduğunu ve tüm dünyada olduğu gibi akaryakıt ücretlerinin de çok yüksek olduğunu da göz önünde bulundurursak, üyelerimizin oluşan bu giderlerin altından kalkması mümkün değildir.

Federasyonumuz ve Derneğimiz, üyelerimize bu zor günlerde yardımcı olma bağlamında, avans nitelikli ödemeler yapmış olmasına karşın, oluşan bu zor koşullarda derneğimiz de üyelerin ihtiyaçlarını karşılamakta artık zorluk yaşamakta” ifadelerine yer verildi.Öte yandan,Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, devletin ödemesi gereken hakem paralarını ödemediği için hakemlerin maçlara çıkmama kararını değerlendirdi.

Sertoğlu, hükümet edenlere yönelik sert eleştirilerde bulunurken, söz konusu durumu “malumun ilanı” olarak yorumladı.Devletin spor ve sporcuyu zerre düşünmediğini belirten Sertoğlu, BTM 2.Lig’deki köy takımlarının emeklerine yazık edildiğini kaydetti.Sertoğlu bugünden sonra bu kavganın daha da büyüyeceğini de ekledi.

[ad_2]

BTM 2. Lig maçları oynatılmayacak