BRTK’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle resepsiyon düzenlendi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

BRTK’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle resepsiyon düzenlendi




Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 58’inci kuruluş yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Kuruluş yıl dönümü kapsamında, BRTK yayıncılık tarihi müzesinde pandemi kuralları çerçevesinde resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyon, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

 

Açılış konuşmasını Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü
Meryem Özkurt yaptı.

Özkurt, karanlık ve zor günlerde, ‘Bayrak’ diyerek yola çıkan kahramanların ; kurdukları Bayrak Radyosu’yla, Kıbrıs Türkü’nün yalnızca sesi değil, yeni bir nefes, yeşeren bir umut ve heyecanı olduklarını kaydetti.

Ülkenin kamu yayıncılığı yapan tek kuruluşu olan, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun, Kıbrıs Türkünün sesini 58 yıldır duyurduğunu kaydeden Özkurt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığının önemli bir parçası olan BRT’nin, gelişen ve değişen dünyadaki teknolojik gelişmeler ışığında kamu yayıncılığı bilinci ve sorumluluğuyla yayınlarını sürdürdüğünü vurguladı.

Ülke ve dünya gündeminin sosyal ağlar üzerinden öğrenildiği ‘yeni medya düzeni’nde, doğru bilgiye ulaşmanın bir hayli zorlaştığını belirten Özkurt, bu dönüşümün, haberin doğruluğu ilkesinin önemini bır kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.

Dünyayı sarsan Covid-19 pandemisinin; doğru ve güvenilir habercilik anlayışıyla kamu yayıncılığı yapan kurumların ne kadar önemli ve değerli olduğunu bir kez daha hatırlattığını belirten Özkurt, halkın doğru ve güvenilir bilgiye, brt aracılığıyla ulaştığını kaydetti.

Özkurt, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun yapmış olduğu yayınlarla, hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hem de dünyanın dört bir yanında yaşayan Kıbrıslı Türklerin gözü kulağı olduğunu ve olmaya da devam edeceğini vurguladı

Özkurt, “ BRT, Kuzey Kıbrıs’ ın ve dünyanın her yerinden canlı yayın yetenenekiyle, zengin program içerikleriyle bugün olduğu gibi gelecekte de halkın gözü kulağı olmaya devam edecektir.” dedi.

 

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de, hiçbir zaman unutulmayacak Kanlı Noel’in 58’inci yıldönümünde Kıbrıs Türkü’nün sesi olmak, Kıbrıs Türkü’nün çektiklerini uluslarası topluma duyurmak amacı ile yayın hayatına başlayan BRTK’nın kuruş yıldönümü resepsiyonunda olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Büyükelçi Başçeri, BRTK’nın 3 televizyon 6 radyo kanalı ve diğer dijital imkanlar ile Kıbrıs Türkünün sesini, Türksat’ın ulaştığı tüm coğrafyalara iletme görevini başarı ile sürdürdüğünü belirterek, BRTK’nın önünde yapması gereken çok daha önemli görevler olduğunu kaydetti.

Büyükelçi Başçeri, dijital çağda medya okuryazarlığının başka bir boyuta evrildiği bir dönemde BRTK’nın Kıbrıs Türk basınına öncü görevini bu alanda da sürdüreceğine inandığını kaydetti.

TRT ile BRTK arasındaki işbirliğinin önümüzdeki yıllarda da gelişerek ilerleyeceğine emin olduğunu söyleyen Büyükelçi Başçeri, Türkiye Cumhuriyeti olarak Bayrak Radyo televizyon Kurumu’nun bugünlere gelmesi için verdikleri katkıları bundan sonra da sürdüreceklerini söyledi.

Başbakan Faiz Sucuoğlu da, 58 yıl önce “Bayrak Bayrak Bayrak Kıbrıs Türk Mücahidi’nin Sesi” anonsuyla yayınlarına radyo ile başlayan ve her daim Kıbrıs Türkünün sesi olan BRTK’nın halkla bütünleşdiğini ve ülkenin en güzide kurumlarından birisi olduğunu kaydetti.

Sucuoğlu, Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesine yayınları ile destek vererek, o zor yıllarda halkın moral gücünü yüksek tutan BRT’nin yarım asrı geçen yayın hayatında Kıbrıs Türkünün haklı sesini dünyaya duyurmaya devam ettiğini vurguladı.

BRTK’nın yayıncılık alanında gelişen teknolojileri takip ederek büyük bir ilerlme kaydettiğini vurgulayan Sucuoğlu, Yeni stüdyoları ve yeni teknolojik cihazları ile BRTK’nın yayınlarının artık daha kaliteli hale geldiğini ifade etti.

Sucuoğlu, “58 yıl önce imkansızlıklar içinde başlayan yayınlardann bugün ulaşılan nokta Kıbrıs Türkünün gurur duyacağı, takdire şayan bir başarı öyküsüdür, Tarihi süreçte çok yol kateden BRTK Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinin de başlıca tanıklarındandır” dedi.

Konuşmaların ardından kurumda 25’inci yılını dolduran personele 25. Yıl
Plaketleri takdim edildi.