BRTK’nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 59’uncu kuruluş yıldönümünü kutluyor.     Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kurum’da resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyonda, kurumda 25 yılını dolduran çalışanlara da plaket takdim edildi. Cumhurbaşkanı Tatar resepsiyonda yaptığı konuşmada, “Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Kıbrıs Türkü’nün sesidir. Bu ses Doğu Akdeniz’de bizlerin hakkının sesidir” dedi.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 59’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda gerçekleştirilen resepsiyona Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, bazı bakanlar, milletvekilleri ile diğer davetliler ve kurum çalışanları katıldı.

Resepsiyonda konuşan BRTK Müdürü Meryem Özkurt, Bayrak Radyosu’nun, 21 Aralık 1963 olaylarının hemen sonrasında “Bayrak” anonsuyla yayın hayatına başladığını ve halka büyük moral kaynağı olduğunu anımsatarak, KKTC’nin varlığının önemli bir parçası olan BRTK’nın dünyadaki teknolojik gelişmeler ışığında kamu yayıncılığı bilinci ve sorumluluğuyla yayınlarına aralıksız devam ettmekte olduğunu söyledi.

 

 

Özkurt “Dijital dünyadaki sınır tanımaz gelişmeler ışığında internet bağlantısının olduğu her yerden takip edilebiliyoruz. Teknolojinin sunduğu imkanlarla tablet, bilgisayar, telefon ve özellikle televizyonlarda izlenme imkanı sunacak Kuzey Kıbrıs Smart TV projesinin ihalesini tamamlamış ve hayata geçirmiş olmanın gururunu sizlerle paylaşıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Dünyanın internet bağlantısı olan her yerinde tablet, bilgisayar, telefon ve özellikle televizyonlarda izlenme imkanı sunacak Kuzey Kıbrıs Smart TV projesinin ihalesini tamamlamış olup şu anda hayata geçirmiş olmanın gururu içerisindeyiz” dedi.

Bu yıl ihalesi yapılan karasal dijital yayınları kapsayan DVBT Projesi’nin önümüzdeki nisan ayında tamamlanacağını belirten Özkurt, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği KEİ Ofisi’nin finanse ettiği ve TRT’nin yürütmekte olduğu Kuzey Kıbrıs Vericilerini Güçlendirme Projesi’nin de Türkiye Ulaştırma Bakanlığı ve Başbakanlık arasında imzalanan protokolle başladığını söyledi.

 

BRTK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı da, Kıbrıs Türk Mücahit’inin sesi olmak için kurulan Bayrak Radyosu’nun bu topraklardaki varoluş mücadelesinin en önemli unsurlarından bir olduğunu söyledi.

Doratlı “Haksız izolasyonlar altında görmezden gelinen Kıbrıs Türk toplum’nun sesi bugün Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 3 televizyon kanalı, 6 radyo istasyonu ve yeni medyası sayesinde tüm dünyada yankılanmaktadır. İçinde bulunduğumuz bilginin hızlanırken kirlendiği internet çağında doğru bilgiye ulaşmak her zmanakinden daha zor bir hal aldığı gibi daha kritik öneme sahiptir. Bu bilinçle Bayrak Radyo Televizyon Kurumu dürüst doğru, hızlı ve güvenilir haberi izleyiciler ile paylaşabilmek için son derece özveri gerektiren ve zor bir hizmeti üstlenmektedir” dedi.

BRTK Yönetim Kurulu Başkanı Doratlı, Bayrak Radyo Televizyon Kurmu’nun dün olduğu gibi bugün ve yarın da Kıbrıs Türk toplumunun sesini dünyaya duyururken tüm takip edenlerin dürüst doğru hızlı ve güvenilir habere ulaşması için var gücüyle çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

 

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da konuşmasında, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 59 yıl milli mücadele ile özdeş ve şanlı bir tarihe sahip olduğunu söyleyerek, milli mücadelenin bitmediğini, milli mücadele bayrağının ilk günkü heyecanla BRTK tarafından taşındığını söyledi.

Feyzioğlu, “Bizim görev belgemiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesidir. Atatürk’ün, Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş’ın yolunda yürüyen bizler, hergün ama hergün sizden ilham alarak “bayrak bayrak bayrak” diye sesleniyoruz. Yaşasın BRTK, Yaşasın KKTC, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın sarsılmaz kardeşlik hukukumuz” dedi.

 

Başbakan Ünal Üstel de, bugünün çok anlamlı bir gün olduğuna işaret ederek, mücadelenin başladığı 21 Aralık ve kanlı noel saldırılarının yıldönümü münasebetiyle şehitleri rahmetle andı, hayatta olanlara uzun ömürler diledi.

Üstel, o günlerde, Ada’nın her tarafındaki Kıbrıs Türklerinin birbirinden haberdar olması için büyük zorluklar içinde Bayrak: Mücahidin Sesi Radyosu’nun kurulduğunu anımsattı.

Kurum’un, 59’uncu kuruluş yıldönümüne gelmesini sağlayan ve artık hayatta olmayan çalışanlara rahmet dileyen Üstel, milli mücadelede kurumun öneminin tartışılamaz olduğunu vurguladı.

Üstel, küçük bir radyodan bugünlere gelindiğini, bugün 3 TV, 6 radyo ile hem Adaya hem de dünyaya Kıbrıs Türkü’nün sesinin duyurulduğunu kaydederek, yeni projelere de imzalar atıldığını söyledi.

2 buçuk yıl önce hazırlıklarına başlanan SMART TV projesi ile artık özel kanallarında dünyaya seslerini duyurabileceklerini anlatan Üstel, Kurumun dünyada iyi bir noktaya geldiğini, artık dijital ortam ve sosyal medya aracılığıyla haberleri anında duyurabildiğini belirtti. Anavatan Türkiye ile birlikte gelinen bugünkü noktada elde edilen tüm başarıları da kutlayan Başbakan Üstel, konuşmasını nice nice senelere diyerek tamamladı.

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise konuşmasına, BRTK’nın merhum müdürlerini rahmetle anarak başladığı konuşmasında, kendisinin de Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda çalışmalarda bulunduğunu anlattı.

Tatar konuşmasında şunları kaydetti:

“Ben Show TV’de müdürlük yaparken gönlüm ve aklım hep BRT’ deydi. BRTK’nın hayatını kaybeden müdürlerini rahmetle anıyorum. Bir avuç mücahidin zor yıllarda kurdukları Bayrak Radyosu’ndan çıkan “bayrak.. bayrak.. bayrak” sesleri şimdi uydu yayınları ile dünyaya duyruluyor.

Bu ses Kıbrıs Türkü’nün sesidir. Bu ses Doğu Akdeniz’de bizlerin hakkının sesidir. KKTC nin en büyük toplumsal hafızası ve arşivi BRTK’da dır. BRTK arşivleri ile bizleri geleceğe taşıyacaktır. BRTK çalışanlarına milli değerlere sahip çıkarak, tarafsız objektif olmalarını temenni ederim.”

 

Konuşmaların ardından Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda 25 yılını dolduran çalışanlara plaket takdim edildi.

 

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 59’uncu kuruluş yıldönümü resepsiyonunun sonunda 59’uncu yıl pastası kesildi. BRT

[ad_2]

BRTK’nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi