BRTK’nın 57’nci kuruluş yıldönümü kutlanıyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

BRTK’nın 57’nci kuruluş yıldönümü kutlanıyor




Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 57’inci kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Her yıl kendini geliştirerek kamu yayıncılığını sorumluluk ilkesiyle birleştiren BRT, halkın sesi olmaya devam ediyor.

25 Aralık 1963 yılında yayın hayatına sadece bir radyo kanalı olarak başlayan BRT bugün  3 televizyon kanalı, 6 farklı radyosu, web sayfası ve youtube kanallarıyla dünyaya yayın yapıyor. Koronavirüs salgını nedeni ile Kurumda her yıl düzenlenen resepsiyon bu yıl yapılmadı.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun kuruluş yıldönümü dolayısı ile bugün gün boyu özel canlı yayınlar etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Özel yayınlar çerçevesinde BRTK Müdürü Meryem Özkurt Sabah Haber’e konuk oldu.

Özkurt BRTK’nın 57 yıl önce önemli bir misyonla kurulduğuna işaret etti.

Özkurt, “Aynı kararlılık ve misyonla yolumuza devam ediyoruz… BRT bugün 3 televizyon kanalı, 6 farklı radyosu, web sayfası ve youtube kanallarıyla dünyaya yayın yapıyor… dedi.

Özkurt, BRTK’nın 2021 hedeflerini de anlattı.

Özkurt, “Sağlık haberlerine ve programlarına öncelik veriyoruz. Ekonomi programları da önemi…”

BRTK Müdürü Meryem Özkurt, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda kurulan Güneş Enerji Santrali konusunda da bilgi verdi.

Özkurt, “Paneller sayesinde vericiler hariç merkezin yaklaşık %65 oranındaki enerji ihtiyacı karşılanıyor” dedi.

BRTK Yönetimim Kurulu Başkanı Özer Kanlı da özel yayına katılarak BRT’nin nereden nereye, nasıl geldiğini ve bu kurumun asıl görevini asla unutmamak gerektiğini ifade etti.

Özer Kanlı,  BRT’nin özgürlük, kurtuluş, devlet  ve bayrak olduğuna da vurgu yaptı.

Kanlı konuşmasında BRT’nin içinde bulunduğu yasal sıkıntılar konusunda da değerlendirmede bulundu

Kanlı, “ BRT’nin gelişmesine parallel alması gereken bir takım tedbirler, yapması gereken bir takım işleri ve  yasal düzenlemeler  vardır ama ne yazık ki bizim içimizdeki nedenlerden ve bizim dışımızdaki nedenlerden dolayı bugüne kadar  gerekli yasal düzenlemeyi yapamadık. Son zamanlarda yaptığımız temaslar gösteriyor ki, yeni bir anlayış hakim şu  anda ve gerek devlet gerekse hükümet yetkilileri yasa konusunda ciddi bir yeşil ışık yakıyorlar. İstenmesi gereken şeyleri isteyerek, makulu isteyerek inşallah bir dönüm noktasına doğru gideceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 57’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla kuruma ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, BRT’de canlı yayına katıldı, BRT’nin önemini vurguladı.

Tatar, Bayrak Radyosu’nun 1963’te mücahitlerin büyük riskler alarak temin ettikleri cihazlarla Kıbrıs Türk mücahidinin sesini “Bayrak, Bayrak, Bayrak” anonsuyla duyurmaya başladığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Kurum’dan çok değerli insanlar çıktı. Kıbrıs Türkü’nün bağrıdan çıkarttığı ses ve değerlerle mücadeleyi felsefeyi, inancı ve sevgiyi duyurmak için haklı davasını sürdürmeye devam edecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, kuruma emek veren ve 25 yılını doldurmuş çalışanlara plaket de verdi.

Özel Canlı yayınlarlar esnasında saat 16.00’da ise Başbakan Ersan Saner’in katılımı ile “BRT 57. Yıl Pastası” kesilecek.