BRTK Müdürü Özkurt, kuruluş yıl dönümü nedeniyle YDP Genel Başkanı Arıklı’ya ziyaret gerçekleştirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

 

 

25 Aralık 1963’te kurulan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, 58’inci yaşını etkinliklerle kutluyor.

BRTK Müdürü Meryem Özkurt kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Devlet ve Hükümet yetkililerine ziyaretler gerçekleştiriyor.

Özkurt, ilk olarak Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı’yı ziyaret etti.

BRTK Müdürü Meryem Özkurt ziyarette yaptığı konuşmada, 25 Aralık 1963’de bir avuç kahraman tarafından kurulan Bayrak Radyosu’nun bugün 3 televizyon kanalı, 6 radyosu, sosyal medyası ve web sitesi ile yayın hayatına devam ettiğini söyledi.

Pandemi döneminde doğru haberin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayan Özkurt, bu dönemde KKTC halkının doğru bilgiyi BRT’den öğrendiğini belirtti.

Kamu yayıncısı olarak BRT’nin faaliyetlerine işaret eden Özkurt, yüzyüze eğitimin olmadığı dönemde Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile işbirliği içerisinde BRT 2’nin eğitim kanalına çevirildiğini ve eğitime hizmet edildiğini anımsattı.

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı da, BRT’nin Kıbrıs Türkü’nün sesi soluğu, dünyaya açılan penceresi olduğunu belirterek, “BRT’yi gözümüz gibi görüyoruz ve o şekilde kalmasını arzu ediyoruz” dedi.

BRT’de objektif yayıncılığın en güzel örneklerini görmekten mutluluk duyduğunu kaydeden Arıklı, “ özellikle 23 Ocak seçimlerine giderken BRT mevcut tarafsızlığına aynen devam eder diye umuyorum ve önümüzdeki günlerde çok daha güzel bir BRT ile karşılaşmayı umut ediyorum” dedi.

Bu arada BRT 58.yıl kutlamaları çervesinde, ülkemizin sevilen sanatçılarının yer alacağı BRT 58. Yıl Konseri, saat 20.00’de BRT’de gerçekleştirilecek.

BRT’nin 58.yılı kutlamaları çerçevesinde ‘İzdüşüm Sergisi’ de açılacak. Serginin açılışı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından 22 Aralık’ta saat 18.30’da Rüstem Kitabevi’nde gerçekleştirilecek.

Kutlamalar çerçevesinde Lefkoşa Posta Dairesi önünde “BRT Radyosu İçimizde” programı ise 23 Aralık Perşembe günü saat 10.00’dan itibaren canlı olarak Bayrak Radyosu’nda dinleyicileriyle buluşacak.

24 Aralık Cuma günü saat 11.00’de BRTK yayıncılık tarihi müzesinde pandemi kuralları çerçevesinde resepsiyon düzenlenecek..

BRT’nin 58.yıl kutlamaları çerçevesinde 1963 yılında başlayan yolculuğu 58 sayfaya sığdırıp, bu yıl ilk kez hayat bulacak Bayrak Gazetesi”, 25 Aralık Cumartesi tüm gazete bayiilerinde ücretsiz dağıtılacak.

58.yıl kutlamaları çerçevesinde 25 Aralık Cumartesi günü canlı yayınlarımızla Bayrak Radyosu’nun eski binası olan posta önündeyiz…

Saat 10.00’da başlayacak olan programda kuruluşundan itibaren emek verenler konuk edilecek.

[ad_2]

BRTK Müdürü Özkurt, kuruluş yıl dönümü nedeniyle YDP Genel Başkanı Arıklı’ya ziyaret gerçekleştirdi