BRTK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi’nde Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

“Depremler 11 şehirde büyük can kayıplarına ve ağır yıkımlara yol açtı. Hayatını kaybeden 45 binin üzerindeki her bir vatandaşımızın, yaralanan 115 bin insanımızın acısı yüreklerimizdedir. Yaklaşık 14 milyon insanımızın hayatını doğrudan etkileyen, bunların 3,5 milyonunun ülkemizin diğer yerlerine göç etmesine yol açan bu felaketin yaralarını sarmak için gece gündüz çalışıyoruz.”

Arama kurtarma işlemlerini, enkaz kaldırma faaliyetleri; onu da yeniden inşa ve ihya çalışmalarının takip ettiğini belirten Erdoğan, “Hasar tespit çalışmaları bitince şehirlerimizde yapacağımız yeni konutların ve köy evlerinin sayıları netleşecek” dedi.

Türkiye Cumhurbakanı Erdoğan, “Hızla yeni konutların yeni yaşam alanlarının çalışmasına başladık. Şehirlerin yerlerini ovalardan dağlara, zemini sağlam yerlere döndürüyoruz. Yatay mimariden taviz vermeyeceğiz. TOKİ’nin inşa edeceği konutlar zemin artı 3 katlı olarak sahiplerine teslim edilecek. Yeni yerleşim yerlerini belirken, bilim insanlarının, mühendislerimizin görüşlerini alıyoruz” ifadelerini kullandı.

[ad_2]

BRTK