BRT Kadın vekilleri ağırladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

BRT’de yayınlanan #burasıönemli Kadınlar Günü özel yayınına katılan Cumhuriyet Meclisi’ndeki kadın milletvekilleri, Levent Kutay’ın sorularını yanıtladı. Güne özel olarak hazırlanan programda kadın hakları, kadına karşı şiddet, kadının toplumdaki yeri ve kadınların mücadelesi konuları değerlendirildi…

Yayına UBP’den İzlem Gürçağ, Yasemin Öztürk, CTP’den Sıla Usar İncirli, Doğuş Derya, Fazilet Özdenefe, HP’den Jale Refik Rogers, Gülşah Manavoğlu ve Ayşegül Baybars katıldı..

Programda kadın haklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan milletvekilleri, kadınların adalet ve eşitlik için bir araya geldiği mücadeleyi anlattı..

Kadının toplumdaki yerinden de söz eden milletvekilleri, kadınların birçok alanda daha fazla ön planda olması gerektiğini vurguladı.

Kadına yönelik şiddet konusuna da değinen milletvekilleri, şiddetin hep var olduğunu ancak söz edildikçe şiddetin daha çok görünür olduğunu söyledi.

Ülkemizde kadın erkek eşitliğinin olmadığından da söz eden kadın milletvekilleri, kadınlara yönetim organlarında biraz daha yer verilmesi gerektiği belirtti.

[ad_2]

BRT Kadın vekilleri ağırladı