Borrell: Kıbrıs meselesinin BM kararlarınca çözülmesini istiyoruz taşıyacaktır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Avrupa Birliği ülkelerinin dışişleri bakanları, Brüksel’de toplandı.

Toplantıda, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok konu ele alındı.

Türkiye, AB Dışişleri Bakanları Toplantısında Mart 2021’den beri ilk kez resmi olarak gündeme getirildi.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi JosepBorrell, toplantı bitiminde basına yaptığı açıklamada, Türkiye ile AB arasında daha güçlü bir ilişki geliştirilmesinde karşılıklı çıkar bulunduğuna inandıklarını söyledi.

Borrell, Doğu Akdeniz’de gerginliğin kalıcı şekilde azaltılması, bölgenin istikrarı ve güvenliğine fayda sağlayacaktır. Kıbrıs meselesinin ilgili BM kararları uyarınca çözülmesi Türkiye ile çalışmamızda kilit önem taşıyacaktır.” Dedi.

Borrell, Türkiye’nin Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi ve vize serbestliği konularını yakın gelecekte gündeme getirmek istediğini vurgulayarak kendilerinin de Biz Doğu Akdeniz’de gerginliğin kalıcı şekilde düşmesini umut ettiklerini ve BM tarafından kabul edilen anlaşmalar uyarınca Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlaması için ciddi çabalar sarfettiklerini söyledi.

Konuya Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin de müdahil olması gerektiğini ifade eden Borrell, “Türkiye ile yapıcı ilişkilerii sürdürme girişimlerimizdeki hayati unsurlardan birini Doğu Akdeniz’deki durum oluşturacaktır” ifadesini kullandı.

[ad_2]

Borrell: Kıbrıs meselesinin BM kararlarınca çözülmesini istiyoruz taşıyacaktır