Bitter çikolatada 20 gram sınırına dikkat

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bitter çikolatanın sağlık açısından yararları saymakla bitmiyor. Tadıyla mest eden bitter çikolata kanser, parkinson ve alzheimer gibi hastalıklara karşı koruyucu etkiye sahip. Uzmanlar bitter çikolatadan doğru şekilde yararlanmak için…

Bitter çikolata ürünlerinin çoğu %70 ila %85 arasında kakao içeren kalp hastalığı risk faktörlerini iyileştirmek ve sindirim sağlığını desteklemek gibi yararları var.

Antioksidan özelliği yüksek bir besin olan bitter çikolata içerisinde bulundurduğu finilatinamin maddesi ile mutluluk hormonunun salgılanmasında yardımcı olurken vücutta bulunan yararlı bakterilerin artmasına da imkan sağlıyor.

‘KALP HASTALIKLARI RİSKİNİ AZALTIR’

Günde 20 gram bitter çikolatanın tüketilmesi gerektiğini söyleyen Tokat Devlet Hastanesi Diyetisyeni ve Beslenme Uzmanı Esra Koçak, “Bitter çikolata antioksidan özelliği yüksek bir besindir. Bu özelliğiyle doku hasarının önlenmesinde, kanser, parkinson ve alzheimer gibi hastalıklardan korunmada yardımcıdır. Bitter çikolata kan basıncının düşmesinde etkilidir. Bu durumda kalp hastalıkları riskini azaltır” dedi.

Diyetisyeni ve Beslenme Uzmanı Esra Koçak, sağlık açısından yararlarından bahsedebilmek içinde kakao yağı yüzdesinin en az yüzde 70 olması gerektiğini belirtti.

DEPRESYONUN TATLI İLACI

“İçerisinde demir, magnezyum, bakır, çinko, selenyum ve potasyum gibi minerallerden bulunan bitter çikolatanın yararları şu şekilde:

Besleyici özelliği ve sindirime yardımcı olma özelliği taşır

Antioksidan özelliği yüksek bir besin olan bitter çikolata, bu özelliğiyle doku hasarının önlenmesinde, kanser, parkinson ve alzheimer gibi hastalıklardan korunmada yardımcıdır.

Bitter çikolata kan basıncının düşmesinde etkilidir. Bu durumda kalp hastalıkları riskini azaltır.

İçerdiği finilatinamin maddesi mutluluk hormonunun salgılanmasında yardımcı olan bittere çikolataya depresyonun tatlı ilacı da diyebiliriz.

Bitter çikolata tüketiminin vücutta bulunan yararlı bakterilerinin miktarını artırır.”

Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Esra Koçak,Bitter çikolatadan doğru şekilde yararlanmak için “Kakao oranı yüksek ve şekersiz olanı tercih edilmeli ve günlük 20 gramı geçmemeliyiz” şeklinde konuştu.

Bitter çikolatada 20 gram sınırına dikkat

Yorumlar kapalı.