Birleşik Eylem Komitesi, TDP’yi ziyaret ederek eylemlerine destek talep etti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Birleşik Eylem Komitesi, TDP’yi ziyaret ederek eylemlerine destek talep etti

Birleşik Eylem Komitesi, TDP’yi ziyaret ederek eylemlerine destek talep etti


Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası öncülüğünde, farklı sektörlerin temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan Birleşik Eylem Komitesi, Toplumcu Demokrasi Partisi’ni ziyaret etti.

Ziyarette Birleşik Eylem Komitesi adına konuşan Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, üç ay süren pandemi sürecinde ve sonrasında esnaf ve zanaatkar nitelikli sektörlerin, yok sayıldığını savundu.

Bazı sektörlerde kayıpların yüzde yüz ellilere kadar ulaştığını, bu kayıpların görmezden gelinemeyeceğini ifade eden Tulga, hükümetin adil ve paylaşımcı olması gerektiğini söyledi.

Tulga, bundan sonra eylemlilik sürecine gireceklerini de belirterek TDP’den destek talep etti.

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit de hükümete eleştirilerde bulundu.

Hükümete, çalışanlara yönelik başlatılan destek ödemelerinin kategorize edilmesi, üst gelir gruplarından varlık vergisi alınması gibi bir takım önerilerde bulunduklarını anlatan Özyiğit bu önerilerine karşılık bulamadıklarını ifade etti.

Türkiye ile imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşmasına da değinen Özyiğit, kaynaktan sadece 116 milyon TL’nin reel sektöre aktarılacağını ancak önümüzdeki seçim nedeniyle bunun dağıtımıyla ilgili endişeleri bulunduğunu belirtti.

Yerli üretim, yerli mal ve hizmet alımı ile yerli istihdam yapılması ayrıca kooperatifleşmeye gidilerek dayanışma içerisinde olunması gerektiğini söyledi.

Birleşik Eylem Komitesi’nin eylemine sonuna kadar destek vereceklerini belirten Özyiğit ‘Birbirimize kenetlenmek zorundayız. Bizim gidecek başka vatanımız yok’ dedi.