Birleşik Eylem Komitesi, CTP’yi ziyaret ederek eylemlerine destek talep etti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Birleşik Eylem Komitesi, CTP’yi ziyaret ederek eylemlerine destek talep etti

Birleşik Eylem Komitesi, CTP’yi ziyaret ederek eylemlerine destek talep etti


Birleşik Eylem Komitesi adına konuşan Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, çalışanların ve ailelerinin nefes alıp verebilmeleri ve ayakta kalmak için tüm sektörlerin katılımı ile eylemliliğin şart olduğunu söyledi.

Tufan Erhürman da pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte kapanma kararı alındığında hükümete hazırlıkların tamamlanması için maksimum çalışma yapılması önerisi sunduklarını ancak bu hazırlıkların yapılmadığını belirtti.

Bunun kendilerini ekonomik açıdan korkuttuğunu ifade eden Erhürman, 1 Temmuz’da gerçekleşecek açılımın ardından vaka sayısı artarsa, yeniden kapanıp kapanılmayacağını merak ettiğini belirtti.

Vaka sayısı artar ve kapanma olmazsa insanların dolaşımının da azalacağını dile getiren Erhürman, hem sağlıkta, hem ekonomide yanlış üstüne yanlış yapılan bir dönemden geçildiğini savundu.

Erhürman, “Maliyeyi korumak için, özel sektörü de desteklemek zorundayız. Kapalı kaldığımız dönemde esnaf ciddi yaralar aldı. 2’nci paket bakalım bu yaralara ne kadar merhem olacak. Bizim ihtiyacımız doğru dürüst çalışılmış bir ekonomi planıdır. Daha fazla etkilenene daha fazla, daha az etkilenene daha az katkı sağlanmalı. Sektörlerin içine girmelisiniz ki, ne kadar yara açıldığını görebilesiniz.” dedi.

 

(BRT/MAIL)