Birgül Feyzioğlu, “Cumhuriyetin 40’ıncı Yılında , 40 Girişimci Kadın” sergisini açtı – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Birgül Feyzioğlu, “Cumhuriyetin 40’ıncı Yılında , 40 Girişimci Kadın” sergisini açtı – DT Kıbrıs Haber

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen “Cumhuriyetin 40’ıncı Yılında , 40 Girişimci Kadın” fotoğraf sergisi dün akşam Bellapais Manastırı’nda açıldı.

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği organizasyonunda, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun eşi Birgül Feyzioğlu himayelerinde gerçekleşen Cumhuriyetin 40’ıncı Yılında, 40 Girişimci Kadın sergisi Bellapais Manastırı’nda açıldı.

Sergide, çeşitli alanlarda başarılı 40 girişimci kadının, Fotoğraf sanatçısı Muazzez Tokatlıoğlu Ataner tarafından çekilerek editlenen portre fotoğrafları yer alıyor.

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, etkinliğin amacının KKTC’nin 40’ıncı yılında 40 girişimci kadını, fotoğraf sergisiyle taktir etmek, Kıbrıs Türk halkı için ne kadar önemli ve değerli olduklarını hatırlatmak, yaşamını kaybedenleri anmak ve yeni nesile girişimciliği aşılayarak geleceklerine ışık tutmak olduğunu söyledi.

Girişimci kadınların geçmişin bugünle birleştirilerek yarınların inşa edilmesine ve toplumun bu günlere ulaşmasında yapı taşları olduğunu vurgulayan Kavuklu, Kıbrıs Türk kadınının tarih boyunca cesaretin, fedakarlığın, direnişin,dayanıklılığın sembolü olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun eşi Birgül Feyzioğlu da Türkiye Cumhuriyeti’nin 100, KKTC’nin 40’ıncı yaşını kutladığını anımsatarak, cumhuriyet kutlamalarında kadın girişimcilik temasının yer almasının önemine vurgu yaptı.

Kadınların çalışma yaşamında aktif yerde rol almasının Cumhuriyetin getirdiği bir kazanım olduğunu dile getiren Feyzioğlu, bu günlere ulaşılmasında kadın girişimcilerin büyük emeği olduğunu belirtti.

Kıbrıslı Türk Kadın girişimcilerin, temel değerlerini koruyarak, yaratıcılıklarını kullanarak, çözüm odaklı davranışlarıyla Kıbrıs Türk Halkını daha ileriye taşıyacağına olan inancını dile getiren Feyzioğlu, etkinliğin hayat bulmasını sağlayan fotoğraf sanatçısı Muazzez Tokatlıoğlu Ataner ve GİKAD’ı kutladı.

Cumhurbaşkanı vekili Zorlu Töre de Türk kadını ve Kıbrıs Türk Kadınının tarih boyunca önemli işler başardığını anımsatarak, Atatürk cumhuriyetinde Türk kadının daima öne çıktığını söyledi.

Kıbrıs Türk kadınının her zaman Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde giderek , inklaplarını en iyi şekilde takip edip benimsediğini kaydeden Töre, Kıbrıs Türk kadınının çektiği tüm acı ve çileye rağmen topraklarına can ve kan vererek ülkeyi bu günlere taşıdığını söyledi.
Etkinlik, müzik dinletisinin ardından serginin gezilmesiyle sona erdi.

Bir yanıt yazın