Beylerbeyi Inner Wheel Kulübü, ihtiyaçlı vatandaşlara dağıtılmak üzere maske hazırlattı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Beylerbeyi Inner Wheel Kulübü, ihtiyaçlı vatandaşlara dağıtılmak üzere maske hazırlattı

Beylerbeyi Inner Wheel Kulübü, ihtiyaçlı vatandaşlara dağıtılmak üzere maske hazırlattı


Beylerbeyi Inner Wheel Kulübü, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, Kuzey Kıbrıs genelinde, Kaymakamlıklar  aracılığıyla, ihtiyaçlı vatandaşlara dağıtılmak üzere , 20 bin 800 maske bağışladı. Maskelerin ilk teslimi bugün Girne Kaymakamlığı’nda yapıldı.

 

 

Beylerbeyi Inner Wheel Kulüp Başkanı Sibel Tatar, kulüp olarak Covid-19 sürecinde duyulan maske ihtiyacına destek olmak için 20 bin 800 adet maske yaptırdıklarını söyledi.

Corona virüsten korunmak için maske kullanmanın önemine vurgu yapan Sibel Tatar,  halk sağlığı uzmanlarının onay verdiği standartlarda, 20 bin 800 adet yıkanabilir kumaş maske  hazırlatarak, muhtarlıklar aracılığıyla ihtiyaçlı  vatandaşlara dağıtılmak üzere kaymakamlıklara teslimleirn başladığını söyledi.

 

 

Hükümetin zamanında  aldığı  önlemler ve vatandaşların bu önlem ve kurallara uyması nedeniyle koronavirüs sürecinin iyi bir şekilde ilerlediğini , haftalardır vaka görülmemesinin ise son derece sevindirici olduğunu kaydeden Tatar, yine de temkinli davranmak gerektiğine vurgu yaptı.

4 Mayıs itibarıyla , normalleşme sürecinin başladığını, bazı işyerlerinin açılmaya başladığını kaydederek , bundan sonra yapılacak en önemli şeyin , herkesin kendini koruması olduğunu dile getiren Tatar,maskelerin en önemli korunma  aracı olduğunu hatırlattı.

Bu önemli korunma aracını, kısıtlı bütçesi olan   ihtiyaçlı vatandaşlara ulaştırmak istediklerini dile getiren Tatar, muhtarlardan, maskeleri gerçekten ihtiyacı olan kişilere dağıtmasını istedi.

Girne Kaymakamı Sinan Güneş de, ülkede Covid-19’la mücadele sürecinin başarıyla yürütüldüğüne  inanç belirterek, yine de toplumun temkinli olması gerektiğini dile getirdi.

4 Mayıs’tan itibaren bazı işyerlerinin açılmaya başladığını , bazı kurallara uyulmak şartıyla  sokağa çıkma yasağının kalktığını bu kurallardan birinin de sokakta mutlaka maske takılması olduğunu anımsatan  Güneş,bu anlamlı bağış için teşekkür etti.

Maskenin bu süreçte elzem bir malzeme haline geldiğini dile getiren Güneş, Beylerbeyi Inner Wheel Kulübü’nün  hazırladığı maskelerin ,muhtarlıklar aracılığıyla  ihtiyaçlı vatandaşlara ulaştıırlacağını vurguladı.  (BRT)