Beyarmudu’nda ‘Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Deneme Sahası’ oluşturuluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

Avrupa Birliği Tarımsal Danışmanlık Hizmetlerinin Uygulanmasına Yönelik Teknik Destek Projesi kapsamında finanse edilen Tıbbı ve Aromatik Bitkiler İçin Deneme Sahası oluşturulması yönünde, Beyarmudu Belediyesi ile Girişimci Kadınlar Kalkınma Koooeratifi işbirliğinde hazırlanan projeye start verildi.

Proje çerçevesinde ilk olarak tarafların katılımıyla Güney Mesarya Sosyal Tesisleri’nde projeye ilişkin sunum yapıldı.Açılış konuşmaları ve sunumun ardından ekim alanlarına gidilerek pilot çalışmalar yapıldı.

Açılışta konuşan Beyarmudu Belediye Başkanı Birol Bebek, insanlık tarihi boyunca tarımın önemine dikkati çekti. Bebek, ekonomik kalkınma açısından da tarımın vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Proje çerçevesinde pilot sahalara bitkilerin dikiminin yapılacağını da belirten Bebek, projenin bölge için bir devrim niteliğinde olduğuna vurgu yaptı.Girişimci Kadınlar Kalkınma Kooperatifi Başkanı İçim Kavuklu da, pandemi sürecinde tarımın ve üretimin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, ekonomik açıdan da tarımın büyük bir katma değer olduğunu vurguladı.

Tıbbi ve aromatik bitkilerin 2001 yılından buyana dünyada büyük ilgi gördüğünü ifade eden Kavuklu, bu bitkilerin ilaçve kozmetik sektöründe kullanıldığını anımsattı.

Avrupa Birliği Tarimsal Danışmanlık Hizmetleri Teknik Destek Ofisi’nden proje ekip lideri Donald Aguilina da proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.Açılış konuşmalarının ardından yapılan sunumlar sonrasında, pilot bölgelere gidilerek alan çalışması yapıldı BRT

[ad_2]

Beyarmudu’nda ‘Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Deneme Sahası’ oluşturuluyor