Bengihan: Ülkeye girişlerde PCR sonuçları çıkana kadar karantina uygulansın

featured
Bengihan: Ülkeye girişlerde PCR sonuçları çıkana kadar karantina uygulansın
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Güç-Sen, Kamu-Sen, KTAMS, Kamu-İş, Liman-Sen ve Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası,hükümete ülkeye girişlerde PCR testi sonucu çıkana kadar karantina uygulaması kararı alınması yönünde çağrı yaptı.

Ercan Havalimanı girişinde basın açıklaması yapanSendikalar hükümetin bu çağrıya uymaması halinde toplum sağlığını korumak adına örgütlü bulundukları ülkeye giriş noktalarında grev dahil her türlü yasal hakkını kullanacaklarını duyurdu. Türk-Sen federasyonu da 6 sendikanın eylemine destek belirtti.

6 sendika adına açıklama yapan KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan, hükümetin bu yönde karar almaması durumunda sendikaların grev uygulayacağı uyarısında bulundu.

Bengihan, “Hükümet edenleri, toplum sağlığını riske atıcı kararlardan vazgeçmelerini ve bir an önce toplum sağlığını güvence altına alacak kararlar üretmeye ve Sağlık Bakanına da şu an Bulaşıcı Hastalıklar Yasasının kendisine verdiği yetkiyi kullanmaya çağırıyorum” dedi.

Ülkeyi kapatma düşüncesinde olmadıklarına vurgu yapan KTAMS başkanıBengihan, “Bizler ülkenin kapanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Talebimiz ülkeye girişlerin sağlıklı ve kontrollü olmasıdır” şeklinde konuştu.

Bengihan, Başbakan Ersin Tatar’ın “Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesinin aldığı karar siyasidir, komitenin aldığı kararı uygulamayacağım” açıklamasının kabul edilmez olduğunu da savunarak, Sağlık Bakanlığının ülkeye giriş çıkışlarda yetkisini kullanmasını istedi.

 

1 Temmuz’dan itibaren yaklaşık 23 bin kişinin PCR test sonuçları çıkmadan ülkeye girdiğini ve halkın içine karışarak toplum sağlığını riske attığını da öne süren Bengihan, toplum sağlığının riske atılmasına müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

Bengihan, “Ülkeye giriş çıkış limanlarında PCR sonuçları tamamlanmadan ve bu sonuçlar açıklanıncaya kadar ilgili kişilerin karantinada insanlık onuruna ve sağlık koşullarına uygun bekletilmesini talep ediyoruz. Hükümet bu konuda somut adım atmazsa saat 13.00 itibarıyla grevimiz başlayacaktır. Saat 24.00’e kadar yeni bir değerlendirme yapacağız ve yarın tekrardan eylemlerimiz grevlerimiz devam edecektir” dedi.

Bengihan konuyla ilgili hukuk mücadelesi de başlatacaklarını sözlerine ekledi.

Bengihan: Ülkeye girişlerde PCR sonuçları çıkana kadar karantina uygulansın