Belediyeler reformuna ilişkin yasa tasarısının genel görüşmesi tamamlandı ..Siyasi partiler oylama yapılmaması ve uzlaşı aranması konusunda anlaştı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Belediyeler reformuna ilişkin yasa tasarısının genel görüşmesi tamamlandı ..Siyasi partiler oylama yapılmaması ve uzlaşı aranması konusunda anlaştı

 

Cumhuriyet Meclisi İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi bugünün ilk saatlerine kadar belediyeler reformuna ilişkin yasa tasarısını görüşmeye devam etti.

Zaman zaman tansiyonun yükseldiği toplantıda, tasarının geneli üzerindeki, görşme tamamlandı, oylama yapılmadı.

Komite tasarıya ilişkin görüşmelerini bir sonraki toplantısında sürdürme kararı aldı, ancak bir sonraki toplantının tarihi belirlenmedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Koral Aşam, Cumhuriyet Meclisi’ndeki 5 siyasi partinin tadarı üzerinde oylama yapılmaması konusunda uzlaştığını, komitenin bir sonraki toplantısının yapılacağı Salı gününe kadar uzlaşı aranacağını belirterek, grev ve eylemlerin askıya alındığını duyurdu.

Aşam’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle, “5 siyasi partinin uzlaşısı neticesinde, mevcut yasa tasarısı oylanmayıp haftaya Salı gününe kadar uzlaşı zemini aranacağından, ilan edilmiş olan grevimiz, haftaya Salı gününe kadar askıya alınmıştır.”

 

BRT