Belediyeler Birliği yerel yönetimlere bütçeden ayrılan payın artırılmasını istiyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Belediyeler Birliği yerel yönetimlere bütçeden ayrılan payın artırılmasını istiyor




Belediyeler Birliği Genel Kurulu toplandı.

Toplantıda Yürütme kurulu tarafından alınan 4 maddelik kararlar Genel Kurulun bilgisine getirildi.

Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar açılışta yaptığı konuşmada, ülkedeki Covid19 mücadelesinde belediyelerin büyük sorumlulukları olduğunu kaydederek, gerek mali gerekse personel yapısı açısından sorunlar yaşadıklarını söyledi.

2020 yılı kaynaklarının büyük bir bölümünü Covid19 ile mücadeleye aktardıklarını ifade eden Özçınar, 2021 yılı bütçesinde ise belediyelerin yerel gelirlerine ilişkişn herhangi bir artış olmadığını söyledi.

Özçınar “esas olarak 2021 bütçesi içinde oluşan hayat pahalılığını da dikkate alarak Belediyelere yerel gelirlerin aktarılması veya Covid19 mücadelesine eş değer olacak bir kaynağın bütçenin kalemleri içinde yer bulmasını arzuluyoruz” dedi.

Belediyeler Birliği’nin Genel Kurul’da alınacak kararları ileri taşıyarak gerekmesi halinde mücadele vereceklerini söyleyen Özçınar, önemli bir süreçten geçildiğini, uzlaşı kültürü anlayışıyla Genel Kurulu sonuçlandırmak istediklerini belirtti.

Belediyeler Birliği Yönetim Kurlu üyesi Nidai Güngördü ise, Genel Kurulda alınacak kararlar konusunda hükümet ile ciddi mücadeleye gireceklerini bu çerçevede sonuç alıcı eylemler yapmayı planladıklarını söyledi. (BRT)