Bebeğinizin zeka gelişimi açısından hamilelik döneminde öneriler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bilinçli anne adayları için: Bebeğinizin zek… Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emel Örün, hamilelerin iyot eksikliğini önlemek için günlük 200-300 mikrogram iyot alması gerektiğini vurguluyor. İşte detaylar!

Prof. Dr. Emel Örün, hamilelik ve emzirme döneminde iyot eksikliğinin ciddi sonuçlara neden olabileceğini söylüyor. İyotun tiroit hormonlarının üretiminde kritik bir rol oynadığını belirten Örün, bu hormonların doğru çalışması bebeğin zeka gelişimi ve genel sağlığı için elzem olduğunu ifade ediyor. İyot eksikliğinin düşük, ölü doğum ve bebekte gelişim geriliği riskini artırabileceğini belirten uzman, hamilelerin ve emziren annelerin günlük 200-300 mikrogram iyot alması gerektiğini belirtiyor.

Türkiye’de tuzun iyotlanmasının önemine de vurgu yapan Prof. Dr. Örün, ayrıca deniz ürünleri, süt ürünleri, kırmızı et, kuru fasulye, muz ve çilek gibi besinlerin de iyot açısından zengin kaynaklar olduğunu söylüyor. Sağlıklı bir gebelik için dengeli beslenmenin ve yeterli iyot alımının önemine değinen uzman, bu sayede hem annenin hem de bebeğin sağlığının korunabileceğini belirtiyor.

“Bilinçli anne adayları için: Bebeğinizin zeka gelişimi açısından hamilelik döneminde öneriler!” haberi, 17 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Bilinçli anne adayları için: Bebeğinizin zeka gelişimi açısından hamilelik döneminde öneriler! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bilinçli anne adayları için: Bebeğinizin zeka gelişimi açısından hamilelik döneminde öneriler! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 17 Şubat 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Bebeğinizin zeka gelişimi açısından hamilelik döneminde öneriler!

Yorumlar kapalı.