Bazı sendikalar maaşlardan kesinti yapılması uygulamasını eleştirdi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Bazı sendikalar maaşlardan kesinti yapılması uygulamasını eleştirdi

[ad_1]

KAMUSEN, KTAMS, KAMU-İŞ, HÜR-İŞ FEDERASYONU, GÜÇSEN, TÜRKSEN ve bağlı olduğu sendikalar, DAÜ-SEN, MALİYE-SEN, DEV-İŞ deprem konusunda toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından sendikalar adına yazılı açıklamada bulunan Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan, depremde, Türkiye’de ve KKTC’de hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Atan, sendikaların depremin yarattığı yıkım ve zararları telafi etme adına üzerine düşen mükellefiyetlerini yerine getirmek için gerekli adımları attığını, bundan sonra ki süreçte de atmaya devam edeceğini kaydetti.

Yapılacak yardımlarda her kesimden birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olunmasının büyük önem arz ettiğini vurgulayan Atan, sendikaların ve Kıbrıs Türk halkının depremzedelere imkân çerçevesinde ve gönüllülük yasasına dayalı olarak katkı koyduğunu ifade etti.
Atan, “unutmamalıdır ki katkı ve dayanışma kişisel irade ile yapılan bir eylemdir. O yüzden yasa gücünde kararname çıkarılmasını ve tüm kesintilerin orantısız ve adaletsiz kesinti yapılmasını doğru bulmuyoruz. Böylesine önemli bir konunun K.K.T.C. meclisinde yasa ile düzenlenmesi doğru olacaktır. Daha önce ki tecrübelerimiz doğrultusunda yapılacak olan kesintilerin doğru adresi gideceği konusunda şüphelerimiz bulunmaktadır” dedi.



[ad_2]