‘Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrıs’a’

featured
‘Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrıs’a’
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46’ncı yıldönümü dolayısıyla aralarında Türkiye Cumhuriyeti Eski Devlet bakanı Kürşad Tüzmen’in de bulunduğu bir grup sporcu Mersin’den,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yüzdü.

Girne Turizm Limanı’nda Başbakan Ersin Tatar ile buluşan Türkiye Eski Devlet bakanı Kürşad Tüzmen, Akdeniz’in bir Türk Gölü olduğunu vurgulayarak, Barış Harekatı’nın 46’ıncı yıldönümünde, kulaçlarla KKTC’ye ulaşmaktan, gölün iki yakasını ve bayraklarını buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Barış harekatının ardından kurulan KKTC’nin yaptığı çalışmaların, ticari sportif ve sanatsal aktivitelerin yeterince desteklenemediğini dile getiren Tüzmen, etkinliği KKTC’ye uygulanan bu hâksiz ambargoların kaldırılması yönünde bir farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Başbakan Ersin Tatar da konuşmasında, Barış Harekatının 46’ıncı yıldönümünde, Kürşad Tüzmen ve arkadaşlarını KKTC’de görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Tüzmen ve arkadaşlarının yüzerek geçtiği Akdeniz’in Türkiye ile KKTC arasında bir göl olduğunu söyleyen Tatar, İki ülkenin bu coğrafyada var olmayı sürdürmesi için, Doğu Akdeniz’de kontrolün sağlanmasının önemine dikkat çekti. Başbakan Tatar, Barış Harekatı’na katılan bir geminin, müze olarak kullanılmak üzere KKTC’ye bağışlanmasının büyük anlam taşıdığını da söyleyerek, buna olanak sağlayan TC Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a teşekkür etti. Kıbrıs Türk halkının bu coğrafyada, bağımsız, hür, mutlu ve refah şekilde yaşamak için mücadelesini sürdürdüğünü kaydeden Tatar, Anavatan Türkiye’nin her zaman Kıbrıslı Türklerin yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini vurguladı.KKTC ve TC arasında, işbirliği, kültürel ekonomik siyasi bağların güçlenmesi ve bu topraklarda hürriyet içinde yaşamanın en büyük temennileri olduğunu kaydeden Başbakan Tatar, milli davanın korunması, hak ve menfaatlerin savunulabilmesi için iki ülke arasındaki işbirliğinin devamının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Konuşmaların ardından “Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrıs’a” adlı etkinlik çerçevesinde, yüzücüler Anamur’dan getirdikleri TC ve KKTC Bayrakları Başbakan Tatar’a teslim edildi.

(BRT)

‘Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrıs’a’