Bay-Sen Başkanı Kanat BRTK’nın 57. kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Bay-Sen Başkanı Kanat BRTK’nın 57. kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı

[ad_1]

Bay-Sen Başkanı İbrahim Kanat, 57 yıl önce bir çıkmazda “Bayrak Bayrak Bayrak” diyerek umut olan, yol gösterenlerin, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun, bugün yine milletinin yanında yarınlara umut olacağını ve yol göstereceğini kaydetti.

Bay-Sen Başkanı İbrahim Kanat BRTK’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, içinde bulunulan süreçte kendilerini yönetenlerin, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun nereden gelip, nereye gideceğini bilemediğini ve Kurumu yaralamakta olduğunu belirtildi.

“Milletin olan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nu şahsi egolarına ezdirenlerden tutun, kişisel çıkar ve menfaat tezgâhlarına kadar düşürtenler ve düşürtmeye çalışanlar vardır.” ifadelerini kullanan Kanat, basının, tüm dünyada 4. güç olarak kabul edildiğini, BRTK’nın da bu gücün ta kendisi olduğunu dile getirdi.

Söz konusu 4. Gücün, görevi muasır devletler seviyesine nasıl çıkılabileceğini anlatmak, geleceği, sağlam temellere inşa ettirmek olduğunu kaydeden Kanat sözlerini şöyle tamamladı:
“Bay-Sen Sendikası olarak bizler,1963 yılında Kıbrıs Mücahidinin bugün ise Kıbrıs Türk Halkının sesi olan BRTK’nın daha ileriye giderek nice 57 yıllar kutlaması ve değerimiz olan bu kurumun bugünlere gelmesinde emeği çok büyük olan çalışanların huzura kavuşturulması için aynı inanç ve kararlıkla boyun eğmeden mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız.

Bu vesile ile BRTK’nın 57. Kuruluş yıldönümünü kutlar, BRTK’nın bugünlere gelmesine vesile olan başta fedakâr mücahitlerimizi saygı, hayatta olmayanları ise rahmetle anarak tüm BRTK çalışanlarına teşekkürü bir borç biliriz.”



[ad_2]