Başçeri: BRT, Kıbrıs Türkü’nün sesini dünyaya duyurma konusunda üstüne düşeni laiki ile yerine getirmektedir – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Başçeri: BRT, Kıbrıs Türkü’nün sesini dünyaya duyurma konusunda üstüne düşeni laiki ile yerine getirmektedir




Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 57’inci Kuruluş yıldönümü nedeniyle, Kurum Müdürü Meryem Özkurt ve Yönetim Kurulu Başkanı Özer Kanlı Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’ye ziyarette bulundu.

Kurum Müdürü Meryem Özkurt ziyarette yaptığı konuşmada, BRT’yi 57 yıl önce Kıbrıs Türk Mücahidi’nin sesi olarak, bir avuç kahramanın kurduğunu söyledi.

Özkurt, “BRT bugün, 3 televizyon kanalı, 6 farklı radyosu, web sayfası ve youtube kanallarıyla yayın hayatına devam etmektedir. Yayıncılık tarihi müzemiz var ve bunu kayda geçirdik. Tabi ihtiyaçlarımız yayıncılıkta bitmez, kendinizi yenilemeniz gerekir. Yasa boşluğumuz var, yasamızın geçmesi lazım ama bunlara rağmen BRT Kıbrıs Türkü’nün sesini uydu aracılığıyla bütün dünyaya iletmektedir” dedi.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ise yaptığı konuşmada ilk olarak BRTK’nın kuruluş yıldönümünü kutladı.

Büyükelçi Başçeri, “BRTK hem sevgi hem da saygı duyulacak bir müessese.. 57 yıl önce dönemin imkansızlıkları içerisinde Kıbrıs Türkü’nün var olma mücadelesinin sesi ve bayrağı olmak adına ortaya çıkmış olan BRT, televizyon, radyo kanalları ve çeşitli mecralardaki faaliyetleri ile Kıbrıs Türkü’nün sesini dünyaya duyurma konusunda üstüne düşeni laiki ile yerine getirmektedir” dedi.

Özkurt, Büyükelçi Başçeri’ye BRT’nin geleceği ile ilgili hazırlanan raporu da sundu..