Başbakan Üstel:Çalışma ve sağlıkta yeni projelere imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Başbakan Üstel:Çalışma ve sağlıkta yeni projelere imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz



Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başbakanlık Şeref Salonu’nda gerçekleşen görüşmede Başbakan Üstel, iki ülkenin bakanlıkları arasında yapılan istişareler neticesinde KKTC’de çalışma ve sağlık alanlarında yeni projelere imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Başbakan Üstel, “Bir süre önce Anavatanımız Türkiye’ye yaptığımız ziyaret kapsamında özellikle iki ülkenin sosyal sigorta kurumları nasıl entegre edilebilir, ülkemizde yaşayan insanlarımız Türkiye’nin sağlık hizmetlerinden nasıl istifade edebilir, emekçi insanlarımızın çalışma şartlarını nasıl iyileştirebiliriz konularını ele aldık. Sizler ise akabinde buraya gelerek güzel bir protokolle noktayı koydunuz. Bugün de onun mutluluğunu yaşamaktayız.”dedi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de ülkemizi ziyaret ettiğini ve eğitimde birtakım eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar yapıldığını anımsatan Üstel, bu kapsamda özel okullarda tam gün eğitime geçiş müjdesinin halka verildiğini ifade etti.

Başbakan Üstel, desteklerinden dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a teşekkür etti.

Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de konuşmasında, iki ülkenin bakanlıkları arasında imzalanan protokole işaret ederek, Protokolün iki ülkenin çalışma hayatının gelişmesine katkı yapacağına inanç belirtti.

Bilgin, “Sizin başkanlığınızda, sayın Çalışma Bakanımızla yürüteceğimiz koordineli çalışmalarla ve Cumhurbaşkanımızın bize verdiği yetki ile hizmetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.