Başbakan Üstel yeni hastanenin yapım çalışmalarını yerinde inceledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Başbakan Ünal Üstel, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyirek ve Maliye Bakanı Özdemir Berova ile birlikte yapımı devam eden yeni Girne Akçiçek Hastanesi’nden incelemelerde bulundu, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Maliye Bakanı Özdemir Berova, Girne bölgesinin çok büyük bir ihtiyacını karşılayacak hastanenin önümüzdeki yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Bölgenin son yıllarda nüfusunun arttığını belirten Berova, halkın sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi adına hastanenin sağlık alanına büyük bir güç katacağını ifade etti.

Başbakan Üstel’in bu konuda büyük bir hassasiyeti olduğunu vurgulayan Berova, Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı olarak Hastanenin tamamlanması için sürekli istişare içinde olduklarını kaydetti.

Sağlık Bakanı Dinçyürek de hastane inşaatının hızlı bir şekilde ilerlemesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, hedefin 2024 yılında hastaneyi halkın hizmetine sunmak olduğunu söyledi.

Yapımı devam eden hastanede 114 yatak, 5 ameliyathane, 10 yoğun bakım yatağı ve 12 diyaliz yatağının bulunacağını belirten Dinçyürek, “her türlü tanı ve tedavinin yapılabileceği tam donanımlı bir hastane önümüzdeki yıl bölgemize kazandırılacaktır” dedi.

Dinçyürek, Başbakan Üstel’in direktifleri doğrultusunda hastanelerde çalışabilecek, artan kapasite ve gelişen teknolojiye uygun hizmet verebilecek personel tedariki için de çalışma yaptıklarını vurguladı.

Dinçyürek, kısa süre önce Meclis’ten geçen Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Yasasının sağladığı imkanlarla yeni hemşire, ebe ve teknisyenleri sağlık sistemine kazandırmak için yoğun çalışma yaptıklarını söyledi.

Başbakan Üstel ise hükümet olarak hedeflerinin yarım kalan tüm projeleri, altyapıları tamamlamak olduğunu yeniledi, ülke için yeni projeler hazırlayarak hayata geçireceklerini söyledi.

Sağlıkta yeni hastaneler ile çoğalan nüfusa hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Başbakan Üstel, süratle büyüyen Girne bölgesinde Akçiçek Hastanesi çalışanlarının 24 saat halka hizmet vermeye çalıştığını kaydetti.

Üstel “Yeni hastane önümüzdeki yıl tamamlanacak, iç mefruşatının Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan İktisadi Mali İşbirliği protokolü ile tam donanımlı bir hastaneyi ülkemize kazandıracağız” dedi.

“Önümüzdeki yıl Girne bölgesi ve genelde ülkemiz dört dörtlük bir hastaneye kavuşacak” diyen Başbakan Üstel, Girne Hastanesinin ardından sırada Lefkoşa ve Güzelyurt Hastaneler ile Pamuklu ve Latpa Sağlık Ocakları olduğunu söyledi.

“Bizim için halkımızın sağlığı önemlidir” ifadelerini kullanan Başbakan Üstel, çalışmalara durmadan devam edeceklerini, ülkede yakalanan istikrar sayesinde 2027 yılına kadar yeni projelerle halkın rahatlatılacağını vurguladı.

Başbakan Üstel yeni hastanenin yapım çalışmalarını yerinde inceledi

Yorumlar kapalı.