Başbakan Üstel, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ekibine teşekkür belgesi verdi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Başbakan Üstel, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ekibine teşekkür belgesi verdi



Türkiye’deki depremde görev yapan Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ekibine Başbakan Ünal Üstel tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Bu çerçevede düzenlenen törende, depremde yaşamını yitirenler için 1 dakikalık Saygı Duruşu’nda da bulunuldu…

Başbakan Üstel etkinlikteki konuşmasında, Sivil Savunma Teşkilatı’nın doğal afetlerde her zaman yanımızda olduğunu ve olmaya da devem ettiğini belirtti. ..

Türkiye’nin yaşadığı acının Kıbrıs Türkü’nün de acısı olduğunu kaydeden Üstel, görev şehidi meleklerin hiçbir zaman unutulmayacağını ifade etti.

“Sivil Savunma Teşkilatı ülkenin her şeyidir” diyen Üstel, depremde tüm olumsuzluklara rağmen ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Üstel, “Sivil Savunma Teşkilatı’nın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Görevimiz bitmedi” dedi.

Teşkilatı güçlendirmenin görevlerinden biri olduğunu kaydeden Üstel, insan gücü, boş kadro ve teknik teçhizat konularında elden gelenin yapılacağını vurguladı.

Üstel, “şartlar ne olursa olsun bunu gerçekleştireceğiz. Hükümet olarak bunun kararını aldık” dedi.

Başbakan, Sivil Savuma Teşkilatı ile İtfaiye’yi, 2023 yılında iyileştirip modern hale getirmek için elden gelenin fazlasının yapılacağını söyledi.

Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu ile gerçekleştirdikleri toplantı ve protokolden de bahseden Üstel, önümüzdeki günlerde Türkiye’ye ziyarette bulunacaklarını belirtti…