Başbakan Üstel, Dünya Turizm Günü nedeniyle mesaj yayımladı: ‘Başlatılacak kalkınma hamlesi turizmi de hak ettiği noktaya ulaştıracak’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Başbakan Ünal Üstel, Dünya Turizm Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başbakan mesajında, ülke turizmine yaptıkları katkılardan dolayı turizmcileri ve sektörün tüm paydaşlarını kutladı.

Ülke ekonomisinin en temel 3 saç ayağından biri olan, ülke ekonomisi üzerinde direkt etki yaratan, paydaş sektörlerin gelişimine önemli katkı sağlayarak katma değer yaratan turizm sektörünün son derece önemli olduğunu belirten Üstel, turizmin gelişmesi, büyümesi ve dünya ile rekabet edebilir hale gelmesi için imkanlar dahilinde tüm adımların atıldığını ve atılmaya devam ettiğini kaydetti.

Başbakan Üstel, “turizm bölgelerinin kurulması, yeni havalimanı projesinin hayata geçirilmesi, yeni turizm deniz limanının yapılması, turizm sektörüne yönelik yıllardır uygulanan teşvikler, hep bizim hükümette olduğumuz dönemlerde hayata geçirilmiş önemli projelerdir. Turizmimizin daha ileriye gidebilmesi için yapacak çok işimizin, atmamız gereken pek çok adımın, hayata geçirmemiz gereken önemli reformların ve gerçekleştirmemiz gereken daha pek çok projenin olduğunun da bilincindeyiz” ifadelerini kullandı.

Ülkeye gelen turist sayısının artırılması, yatak kapasitesinin yükseltilmesi, dünya ile rekabet edebilir uygun fiyatlı ulaşım seferlerinin devreye sokulması, havalimanının maksimum kapasiteye ulaştırılması çalışmalarının devam ettiğine işaret eden Başbakan Ünal Üstel, “bizi kendi havayolu şirketimize kavuşturacak ekonomik akla uygun, sürdürülebilir projelerin üretilmesi ve rasyonel adımlar atılması çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Başbakan mesajında, 2024 yılında her alanda başlatılacak kalkınma hamlesinin turizm sektörünü de hak ettiği noktaya yükselteceğine olan inancını da dile getirdi.

Başbakan Üstel, Dünya Turizm Günü nedeniyle mesaj yayımladı: ‘Başlatılacak kalkınma hamlesi turizmi de hak ettiği noktaya ulaştıracak’

Yorumlar kapalı.