Başbakan Üstel Dikmen’de başlatılan asfaltlama çalışmalarını inceledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Dikmen’de uzun yıllar önce dağıtılan ancak alt yapı çalışmaları yapılmayan kırsal kesim arsalarının asfaltlanma ve altyapı çalışmaları başlatıldı.

Başbakan Ünal Üstel beraberindeki heyetle birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

Başbakan Üstel’e eşlik eden İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Başbakan’dan aldıkları talimat doğrultusunda, gençlerin bu topraklarda tutunabilmesi için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Öztürkler, “Her hafta bir köyümüze yatırım götürme noktasındaki çalışmalarımız hükümet olarak Başbakanımız başkanlığında devam ediyor. 21 köye hizmet götürüyoruz. Hemen hemen tüm köylerimizde yol dökümleri, altyapı çalışmaları, elektrik, su noktasında devam ediyor. Toplamda 21 köyde kırsal kesim noktalarına 45 km’lik yol götürüyoruz” diye konuştu.

Başbakan Ünal Üstel de, göreve geldikleri günden bu yana hükümet programında yer alan tüm maddeleri bir bir yerine getirdiklerini söyledi.

Bir reform ve icraat hükümeti kurduklarını kaydeden Başbakan Üstel, geçmişten biriken yarım kalmış projeleri tek tek tamamlayacaklarını belirtti.

Çalışmaları tamamlanan yollar hakkında da bilgi veren Başbakan Üstel, Girne Alsancak yolunun tamamlanmasının ardından Girne- Çatalköyü yoluna geçileceğini kaydetti.

Başbakan Üstel, Mesarya’da 90 km köy yollarının açılışını yaptıklarını ve bu çalışmaların süreceğini söyledi.

Dikmen’de geçmişte dağıtılan kırsal kesim arsalarında altyapı çalışmalarının yapılmaması nedeniyle gençlerin arsalarına ev inşa edemediğini anlatan Üstel, “hepsini sıraya koyduk. Dağıtılan tüm kırsal kesim arsalarında altyapı çalışmaları yapılacak” dedi.

Geri kalan köylerde de kırsal kesim arsası dağıtılması için çalışmaların İçişleri Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü belirten Başbakan Üstel, “Bu çalışmalar bittikten sonra 2023 yılı içinde köy köy gezip gençlerimize önce kırsal kesim arsalarını, sonra da altyapılarını yaparak çalışmaları tamamlayacağız” dedi.

Başbakan, hükümet olarak 2026 yılına kadar icraatın başında olacaklarını ve Anavatan Türkiye’nin mali işbirliği protokolü çerçevesinde verdiği destekle icraatlarını sürdüreceklerini belirtti.

Başbakan Üstel “Geçen gün bildiğiniz gibi ek protokol yaptık ve daha önce yapılan protokole ilave bir protokol ile 2.5 milyar gibi bir para ülkemize gönderildi. Hem belediyelerimize bir katkı hem de sosyal yardım alan insanlarımıza bir katkı veriyoruz” dedi.

Pazartesi günü de çiftçi ve hayvancılara yönelik destekleri açıklayacaklarını söyleyen Başbakan Üstel, tüm kesimleri rahatlatmak ve pandeminin neden olduğu darboğazı aşmak için anavatan Türkiye ile işbirliği içinde yeni projeler ürettiklerini ifade etti.

Başbakan Ünal Üstel, Gaziköy-Dilekkaya arasında yapımı devam eden yol çalışmalarını da yerinde inceledi.

Dilekkaya köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Başbakan Ünal Üstel, yol çalışmasının büyük bir bölümünde sona gelindiğini, geri kalan kısmının ise en kısa sürede alt yapı çalışması tamamlanarak asfaltlama işleminin ardından bölge halkının hizmetine açılacağını ifade etti.

Hükümetin tüm gücüyle çalışarak, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile kritik öneme sahip projeleri hayata geçirdiğini belirten Üstel; “Asrın su projesi ile Toroslar’dan Geçitköy’e akan su, tüm adaya can suyu olmuştur” dedi.

Başbakan Üstel, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle su projesinin 2’nci etabının açılışının yapıldığını belirterek, Güzelyurt bölgesinde narenciye üreticilerinin yaşadığı sulama sıkıntısının aşıldığı ve Orta Mesarya Ovası Sulaması İletim Hattı projesi bittiği zaman, mesaryanın su sıkıntısının son bulacağının müjdesini verdi.BRT

Başbakan Üstel Dikmen’de başlatılan asfaltlama çalışmalarını inceledi