Başbakan Üstel, BRTK’nın kuruluş yıldönümü nedeniye mesaj yayımladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Başbakan Üstel, BRTK’nın kuruluş yıldönümü nedeniye mesaj yayımladı




Başbakan Ünal Üstel, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) 59’uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Üstel, mesajında, ülkenin en güzide kurumlarından biri olan BRTK’nun, geçmişten bugüne basın yayın sektöründe takdirle karşılanan önemli katkılarda bulunduğunu ve Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesine yayınları ile destek vererek, zor mücadele yıllarında halkın moralini yüksek tutarak Kıbrıs Türkü’nün haklı sesini dünyaya duyurmaya devam ettitiği belirtti.

BRTK’nun yarım asırı geçen yayın hayatında üstlenmiş olduğu bu önemli görevi layıkıyla yerine getirdiğini kaydeden Üstel, tecrübe ve bilgi birikimiyle medyanın öncü kuruluşu olmayı başardığını vurguladı.

Başbakan Üstel, demokratik, çok seslilik ve tarafsızlık ilkelerinden ödün vermeden yayınlarını yürüten BRTK’nun bugün çağdaş yapısı, modern stüdyoları ve dünya standartlarıyla uyumlu teknolojik donanımı ile ülkede ilklere imza attığını kaydetti.

Üstel, mesajında, “Yıllar önce “burası bayrak radyosu , Kıbrıs Türk Mücahi,dinin sesi” anonsuyla yayına başlayan Bayrak Radyosu’nun, en acılı, en umutsuz günlerdeki rolü ve değeri asla unutulmaz. Geçmişten bugüne BRTK’ya her koşulda fedakarca hizmet ve emek verenleri saygı ve minnetle anar, kurumda halen görev ifa edenlere de daha nice yıllar ve çalışmalarında başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.