Başbakan Ünal Üstel, 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle mesaj yayımladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Başbakan Ünal Üstel, 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle mesaj yayımladı

Başbakan Ünal Üstel, 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Başbakan Üstel, mesajında Kıbrıs Türk basınının, bugünlere gelene kadar milli mücadele yılları dahil her dönemde önemli mücadeleler verdiğini, çağın gerektirdiği şekilde gelişerek, değişime ayak uydurduğunu kaydetti.,
Üstel mesajında, “Basının önemi, bir ülkenin demokrasisini ve düşünce özgürlüğünü yansıtması bakımından büyüktür. Basının gücü halkı en tarafsız ve en doğru şekilde aydınlatması, bilgilendirmesi ve haber almasını sağlamasıyla ortaya çıkmaktadır. Medya sayesinde ülkeler, demokratik düzenlerini korumakta, ekonomik açıdan güçlü bir şekilde kendi ayakları üzerinde durabilmekte, bu sayede daha fazla sorgulayan, tartışan bir toplumun basından beklentisi de yükselmektedir. Bu bakımdan basın mensubu arkadaşlarımıza büyük sorumluluklar düşmektedir. Görevlerini yerine getirirken daha titiz ve dikkatli bir şekilde en doğru, objektif ve kaliteli haberi toplayarak halka ulaştırmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
Özveriyle görev ifa eden tüm basın çalışanlarının gününü de kutlayan Başbakan Üstel, “Basın mensupbu arkadaşlarımıza daima destek olmaktan ve birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Tüm basın mensuplarına baraşılarla dolu bir meslek hayatı temennisiyle sevgi ve saygılar sunarım” dedi.