Başbakan Tatar, Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu Başkanı İlgen Bağcıer’i kabul etti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Başbakan Tatar, Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu Başkanı İlgen Bağcıer’i kabul etti

Başbakan Tatar, Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu Başkanı İlgen Bağcıer’i kabul etti


Başbakan Ersin Tatar 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla KKTC Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu Başkanı İlgen Bağcıer’i kabul etti.

Toplantı nitelikli görüşmede İlgen Bağcıer Başbakan Tatar’a Koordinasyon Kurulu’nun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bağcıer hazırlamış olduğu çalışma planı hakkında da Başbakan’a bilgi verdi. Salgın döneminde bu çalışmaların sekteye uğradığını ancak normalleşme dönemine geçilince çalışmalara yoğun bir şekilde başlanacağını kaydetti.

Başbakan Tatar Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu Başbakanlık bünyesinde oluşturulduğunu kaydederek ülkede yaşayan tüm engel gruplarının yaşam standartlarını yükseltmek; engellilerin kamu hizmetini eşit şekilde alabilmesini sağlamanın önemine dikkat çekti. Engellilerin yaşadığı eğitim, sağlık, ulaşım, istihdam gibi hizmetlerdeki zorlukların aşılması sorunlarına çözüm bulunması yanında düzenli, etkin hizmet alabilmelerinin sağlanmasının önemli olduğunu “kamudaki bürokrasiyi ve yetki karmaşasını aşmak; engellilerin yerel yönetim hizmetlerinden eşit şekilde faydalanması sağlamak; engelli eğitimlerinin verilmesini, engellilerin sosyal hayata katılmasını sağlamak” misyonuyla kurulan Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu’nun İlgen Bağcıer in Başkanlığında çok yararlı ve etkin işere imza atacağına inandığını kaydetti ve tüm engellilerin eşitlikçi ve engelsiz bir yaşama kavuşmalarını diledi.

KKTC Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu Başkanı İlgen Bağcıer ‘in Açıklaması ise şöyledir:
Her yıl 10 – 16 Mayıs arasında Dünya Engelliler Haftası çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikler, yaşanmakta olan küresel salgın sebebi ile bu yıl yapılamamaktadır.

Bununla birlikte, iyi niyet ve engelli bireyin sorunlarının kamuoyu ile paylaşılması noktasında olumlu bir yaklaşım olan Engelliler Haftası’nın bir haftalık süre içerisinde, basın bildirileri ve panellerle de geçiştirilmemesi gerekmektedir.

Engelli bireyin sorunlarının yılın her gününde devam ettiğini bilerek, gündelik hayata dahil edilmesinin ise en temel yaklaşım olması gerektiği kanaatindeyiz.
Bu çerçevede yaşanan küresel salgın sebebi kapsamında, bugünlerde başlamış olan kısmi normalleşme sürecine rağmen, engelli bireylerimizin, tam normalleşme dönemine dek evlerinde kalmaları gerektiğine inanıyoruz.
Bizlerin de görevimizi evimizden sürdürüyor olacağımızı belirtir, tam normalleşme dönemine dek, gelecekte uygulamaya konması mümkün olan ve tüm sivil toplum örgütler paydaşlığında hayata geçirebileceğimiz plan ve stratejileri oluşturma çabası içinde olacağız.
Bizler bu çalışmalar içerisinde iken, engelli kardeşlerimizin bireysel ihtiyaç ve sıkıntılarını giderebilmek amacı ile mesai saatleri içinde 2290789 numaralı telefondan tarafımıza ulaşmalarını ise özellikle istirham ediyoruz.

Yaşadığımız zor hayatımızın, küresel salgın nedeni ile daha da zorlaştığının bilincinde olarak, tüm engelli arkadaşlarımızın, tam normalleşme dönemine dek sabırlı olmalarını temenni eder, gelecek zamanlarda sorunlarımızın aşılması yönünde elele ve omuz omuza bir mücadele edeceğimizi ifade etmek isterim.
Bu çerçevede, Engelli Haftası’nın bir bildiri haftası olmaması ve yılın 365 gününe yayılan bir farkındalık süreci olması yönünde girişimlerimiz ise ısrarla ve inatla sürdürülecektir.