Başbakan Tatar: Alınan tedbirlerle ekonomiyi canlandırmaya çalışıyoruz – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Başbakan Tatar: Alınan tedbirlerle ekonomiyi canlandırmaya çalışıyoruz

Başbakan Tatar: Alınan tedbirlerle ekonomiyi canlandırmaya çalışıyoruz


Başbakan Ersin Tatar Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada,
ekonomide bir küçülme yaşandığına dikkat çekerek, aldıkları tedbirlerle ekonomiyi canlandırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kötü bir senaryo görmediğini vurgulayan Tatar, hükümetin doğru zamanda attığı doğru adımlar sayesinde başarılı olduğunu söyledi.

Dünyada da bunun görülmesi ve tüm bu başarıların kayda geçmesi gerektiğini ifade eden Başbakan, turizm ve yüksek eğitimde de koronaya karşı başarılı mücadelesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ön planda yer alacağına inanç belirtti.

Başbakan, refahın artırılması için çalışmaların üst düzeyde devam ettiğini kaydederek, zor dönemde aldıkları kararname kararlarını meclisin açılmasıyla artık almayacaklarını, gizli karar alma gibi bir şeyin de söz konusu olmadığını söyledi.

2020 bütçesi dışına çıkmak gibi bir çalışmaları olmadığını da ifade eden Tatar, halka; “karamsar olmayalım, süreç iyi yönetilmiştir, bir kaç ay içinde tam olarak olmasa da eskiye döneceğiz. Herkes işine, yatırımına, ülkesine sahip çıkmaya devam etsin. Gelecek için hep birlikte çalışalım. Hedefe kilitlenelim, bir birimize sarılalım” çağrısında bulundu.

Bu süreç sonunda ülkenin turizmde aranan bir destinasyon olacağına inanç belirten Tatar, yeni dönemde ülkenin gelişeceğine ve korona sürecinde yaşanan özgüvenle çalışmaların sürdürüleceğine vurgu yaptı.

Tatar, Bilim Kurulu’ndan gelen verilere göre açılım yaptıklarını ve bunun devamının geleceğini ifade ederek, “çalışmak isteyen insanların önünü açmak ve üretimi artırmak, ülkede insanların hak ettiği noktalara gelmesi ve ülkenin çok daha iyi noktaya gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (BRT)