Başbakan Saner Türkiye Ticaret Bakanı Pekcan’ı kabul etti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Başbakan Saner Türkiye Ticaret Bakanı Pekcan’ı kabul etti




Türkiye Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Başbakan Ersan Saner’i ziyaretinde
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ürünlerinin uluslararası pazarlara sorunsuz ulaştırılmasına yönelik adımları değerlendirdiklerini belirterek, iş insanlarının görüşlerini aldıklarını, çalışmaların tamamlanmasının ardından konuyu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan’a ileteceklerini kaydetti.

KKTC’nin kalkınması yönünde çalışmalara katkı vermeye hazır olduklarını dile getiren Pekcan, KKTC’de eğitim ve hizmetler sektöründe hangi alanlarda iş yapabileceklerine bakacaklarını kaydetti.

Pekcan, “Bugün iş dünyasına bir koşul ileri sürdük. Türkiye ve KKTC arasındaki ticaretin Türk Lirası ile olması lazım. TC ve KKTC arasında dolar konuşulmamalı . O zaman KKTC’nin Türkiye’ye ihracı ne kadar artıyor bakın o zaman” şeklinde konuştu.

Başbakan Ersan Saner de “ortak hedefimiz KKTC ekonomisini daha ileriye taşımak ve güçlendirerek dünya ile rekabet edebilir bir noktaya taşımaktır” dedi.

KKTC ekonominin hizmetler sektörüne dayalı olarak geliştiğine vurgu yapan Saner, bunun başında turizm ve Yüksek öğrenimin geldiğini ancak KKTC’nin çok ciddi tarımsal alanları olduğunu da ifade etti.

Saner “Tarımsal ürünlerden çok ciddi gelirler elde edeceğimiz ortada ve elde ettiğimiz ürünler başta yurt dışı olmak üzere ve anavastan da pazarlanması için gerekli çalışmaların ortak yaopılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Türkiye’ye teknoloji trasnsferi yapılabileceğine inandığını da kaydeden Başbakan saner, “KKTC’nin sahip olduğu iş gücü ile bunu çok rahat başarabiliriz. Bilişim projelerinde hiçbir izolasyon yoktur. Dilediğimiz herşeyi tüm dünyada çok rahatlıkla beyin ürünü olarak pazarlamamız mümkündür” dedi.

Saner , sanayileşmede markalaşmanın önemine de dikkat çekerek, Türkiye’nin sanayi bölgeleri konsuudna dünyada bir marka olduğunu kaydederek, aynı markanın KKTC’de oluşması için karşılıklı oaraak yatırımcıların işbirliği yapabileceklerine inandığını ifade etti.