Başbakan Saner, Türkiye Belediyeler Birliği’nden bir heyeti kabul etti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Başbakan Saner, Türkiye Belediyeler Birliği’nden bir heyeti kabul etti




Başbakan Ersan Saner, Türkiye Belediyeler Birliği ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol gereği ülkemizde incelemelerde bulunan Türkiye Belediyeler Birliği’nden bir heyeti kabul etti.

Kabulde belediyeler arasındaki işbirliğinin daha da işlevsel hale gelmesinin önemi vurgulandı.

Türkiye Belediyeler Birliği’nden bir heyet ülkemizde çeşitli temaslarda bulunuyor.

Heyet temasları çerçevesinde Başbakan Ersan Saner’i ziyaret etti. Heyete Kıbrıs Türk Belediyeler Başkanı Mahmut Özçınar da eşlik etti.

 

Heyet adına konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Türkiye Belediyeler Birliği ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol gereği buradaki belediyelere yeni bir ivme kazandırmak istediklerini ifade etti.

Güngör, buradaki belediyelerle işbirliği alanlarının neler olabileceğini görmek için ziyarette bulunduklarını  ve varolan işbirliğini daha işlevsel hale getirmek için gayret ettiklerini belirtti.

Başbakan Ersan Saner de geçen ay içerisinde Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’la imzalanan dört protokolden birisinin de Türkiye Belediyeler Birliği ile Kıbrıs Türk Belediyeler arasındaki protokol olduğunu anımsatarak bu bağlamda ziyaretin, protokollere ne kadar sadık kalındığının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Yerel yönetimlerin halka direkt temas etmeleri nedeniyle önemine değinen Başbakan Saner, Türkiye’de belediyeciliğin çok iyi noktada olduğunu, sanayi bölgelerinde bir marka olduğunu belirterek tecrübelerinden yararlanmak istediklerini dile getirdi.

Başbakan Saner, “özellikle Kapalı Maraş bölgesi bizim için çok önemli” diyerek Maraş’ın yeniden yapılandırılması açısından da Türkiye’deki belediyelerin tecrübelerininden yararlanılmasının önemli olduğunu belirtti.

Saner, Maraş’ta Avrupa İnsan Hakalrı kuralları dışında herhangi bir girşimleri olmadıığının da altını çizdi.

Başbakan Saner, “sizlerin de desteğiyle kardeş belediyeler vasıtasıyla mevcut belediyelerimizin gücünü artırırsak halkımıza çok farklı bir dönüşüm sağlayacak bölgesine ve ülkesine gübeninin artacağına inanıyorum” dedi.