Başbakan Saner, Oktay’ın KKTC ziyaretini değerlendirdi: “KKTC’nin kalkınmasını mutlaka sağlayacağız” – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Başbakan Saner, Oktay’ın KKTC ziyaretini değerlendirdi: “KKTC’nin kalkınmasını mutlaka sağlayacağız”




Başbakan Ersan Saner, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Saner paylaşımında KKTC’nin kalkınmasının mutlaka sağlanacağını vurguladı.

Saner paylaşımında şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımımız Sayın Fuat Oktay, KKTC’nin ekonomik kalkınması, kendi ayakları üzerinde durması için başlattığımız projelerle diğer çalışmaları ele almamız, değerlendirmemiz için yeninden ülkemizde bir çalışma ziyareti gerçekleştirmektedir. Sayın TC Cumhurbaşkanı ile önce 20 Temmuz’da açılmasını planladığımız, Lefkoşa kuzey çevre yolunda incelemelerde bulunduk. Daha sonra birlikte Bafra ve Yeni Erenköy köylerimizde vatandaşlarımızla bir araya geldik onları dinledik, onlarla sohbet ettik. Vatandaşlarımıza çalışmalarımız , hedeflerimiz hakkında bilgiler verdik. Karpaz için alt yapı ve kalkınma çabalarımız artarak devam edecektir. Bugün öğle saatlerinde ise Sayın Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile birlikte insanlığın hizmetine sunmakta kararlı olduğumuz Maraş’ta devam eden çalışmaları yerinde birlikte inceledik. Kıbrıs konusunda Anavatan Türkiye’nin tam desteği ile proaktif bir politika izlemeye, ezberleri bozmaya devam edeceğiz…Birlikte, yapılamaz denilenleri yaparak, başararak bugünlere geldik yine birlikte başaracak, kalkınmış bir KKTC’nin dünyada hak ettiği yeri almasını mutlaka sağlayacağız…”