Başbakan Saner Kaleburnu köyünde incelemelerde bulundu – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Başbakan Saner Kaleburnu köyünde incelemelerde bulundu




Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Anavatan Türkiye arasında imzalanan protokol kapsamında köy içi yollarının temizlik çalışmalarına başlandı.

Protokola çerçevesinde yapılacak olan 322 kilometrelik köy içi yolunun temel atma töreninin de yakında yapılacağı ifade edildi.

Çalışmaların başlaması nedeniyle Başbakan Ersan Saner bugün Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu  ile birlikte Kaleburnu köyünü ziyaret ederek incelemelerde buludu.

Başbakan Ersan Saner incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada göreve geldiklerinde Anavatan Türkiye ile 4 protokol imzaladıklarını ifade ederek bu protokollerden bir tanesinin de köy içi yollarının yapımını kapsadığını ifade etti.

Toplam 322 kilometrelik köy içi yolunun ihalesinin Ankarada’da yapıldığını ve ilgili firmanın da temizlik çalışmasına başladığını söyleyen Başbakan Saner, Anavatan Türkiye’nin desteği ile altyapı yatırımlarına devam edeceklerini kaydetti.

Başbakan Saner, 53 kilometreden oluşan Ziyamet- Dipkarpaz’ın yolunun tamamlanmasıyla birlikte ülkeyi ziyaret eden turistlerin ring şekilde dolaşabileceklerini sözlerine ekledi.