Başbakan Ersan Saner: Sporcularımızla gurur duyuyoruz – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Başbakan Ersan Saner: Sporcularımızla gurur duyuyoruz




 

Başbakan Ersan Saner, KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu, Asbaşkan Neval Ç. Akgürgen ve sporcuları kabul ederek görüştü.

Geçtiğimiz haftalarda Başbakanlığa bağlı Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun Alsancak’ta düzenlediği bir etkinlikte sporcuları izleme fırsatı bulduğunu kaydeden Başbakan Ersan Saner, “ Küçük sporcuların  şampiyonluklarını sözde değil özde de neler yaparak şampiyon olduklarını şahitlik etmiş olmaktan heyecan duydum.  Başarılı performansınızı izleme fırsatı bulduğumdan almış olduğunuz dereceler  benim için  daha büyük anlam kazandı” dedi.

Sporun önemine de değinen Başbakan Saner, KKTC’yi Sırbistan, Gürcistan ve  ardından da İspanya’da temsil ederek ödüllerle dönmelerinin ülke adına büyük bir kazanım olduğunu ifade etti. Başbakan  Saner, “Bütün spor branşlardaki kulüplerimize bizler de Bakanlar Kurulu olarak katkılarımızı yapmaya devam edeceğiz. Sizleri başarılarınızdan dolayı tebrik eder başarılarınızın devamını diliyorum. Bu yolda da ilerlerken bizler devamlı sizlerin  yanınızda olacağız” dedi.

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu,  Federasyon olarak çeşitli  uluslararası müsabakalara katılarak başarılarla döndüklerini anlattarak dünyada yarışamadıkları federasyon olmadığını, bunun kendileri açısından büyük bir gurur olduğunu kaydetti.  Dahlameroğlu,  sadece yarışmakla kalmadıklarını derece de elde ettiklerinin altını çizerek geçmiş dönemlerde  ilk altı içindeki derecelerde yer aldıklarını ,  şu anda ise  ülkeye şampiyonluklarla döndüklerini ifade ederek Gürcistan ve İspanya’da da sporcuların büyük başarılar ve çok iyi dereceler elde ettiğini kaydetti.

Sporcularının İspanya’da ilk kez düzenlenen Fitnes şampiyonasında klasik fizik kategorisinde hem kendi kategorisinde hem de şampiyonlar şampiyonu olduğunu kaydeden Dahlameroğlu, bunun ülke için  ve  kendileri için çok  büyük bir gurur olduğunun altını çizdi.

Kabulde Başbakan Saner’e  başarılı  küçük sporcuların yer aldığı resim de takdim edildi.