Başbakan BRT’ye konuştu: Ankara’da çok sıcak bir karşılama ve ağırlama gördük – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Başbakan BRT’ye konuştu: Ankara’da çok sıcak bir karşılama ve ağırlama gördük




 

Başbakan Faiz Sucuoğlu,  Ankara’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile yaptığı görüşmeleri, BRT‘ye değerlendirdi.

Ankara’da 2 gündür çok sıcak bir karşılama ve ağırlama gördüklerini belirten Sucuoglu, ortaya koydukları görüşlere destek bulduklarını vurguladı.

 

Sucuoğlu, ” Düşüncelerimizi Kıbrıs’ta olduğu gibi burada aynen paylaştık. Büyük bir destek bulduk. Özellikle, ekonomik anlamda ve siyasi anlamda atılacak adımlarla ilgili planlarımızı, programlarımızı ifade ettik. Biz kararlıyız. Radikal kararlar almak adına kararlıyız. Anavatan Türkiye ile ortak düşüncemiz, kendi ayakları üzerinde duran bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yaratmaktır. Dolayısıyla Anavatan Türkiye’mizin desteği hem bilgi anlamında hem insan kaynağı anlamında hem de maddi maddi katkı anlamında önümüzdeki süreçte de devam edecektir. Biz hemen geriye dönüp 23 ocak’taki seçimlere hazırlanacağız. Tek başına hükümeti  kurup, emin adımlarla KKTC’nin geleceğini planlamaya başlayacağız” dedi.

BRT/