Bakan Üstel:Ekonomiyi, birlik ve beraberlikle ayağa kaldıracağız – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Bakan Üstel:Ekonomiyi, birlik ve beraberlikle ayağa kaldıracağız

Bakan Üstel:Ekonomiyi, birlik ve beraberlikle ayağa kaldıracağız


Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Kuzey Kıbrıs Restorancılar Birliği (Res-Bir) Başkanı Salih Kayım ve Res-Bir Uzman Danışman Serhan Aktunç’u kabul ederek bir süre görüştü.

Görüşmede, Res-Bir Başkanı Kayım tarafından Bakan Üstel’e, Birliğin taleplerini içeren bir yazı takdim edildi.

Res-Bir yetkililerini kabulüne ilişkin kısa açıklama yapan Bakan Üstel, küresel salgın dolayısıyla ülkenin içinde bulunduğu bu olağan üstü süreci, tüm ekonomik sektörleri ile birlikte atlatılacağına olan inancını belirtti.

Kendisine iletilen taleplerin değerlendirileceğini belirten Bakan Üstel, ülke turizminin tüm paydaşlarının, ülke ekonomisi açısından çok önemli olduğuna işaret ederek, sektörlerin işbirliği ve uyum içerisinde faaliyetlerini sürdürmeleri için, yasal düzenleme çalıışmalarına başladıklarının altını çizdi.

Turizm sektörünü oluşturan tüm sektörlerle ve sektöre ilişkin açılımların belirlenmesi için tüm siyasi parti yetkilileri ile yoğun bir istişare toplantıları gerçekleştirdiklerini de kaydeden Bakan Üstel, “bu olağan üstü süreci avantaja çevirmek için, özellikle yasal düzenleme gerektiren noktaların tekrardan gözden geçirilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması için çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Bakan Üstel açıklamasında ayrıca sektörler arası işbirliğinin önemine vurgu yaparak,  “Ülke ekonomisine en büyük katma değer sağlayan turizm yatırımlarının her biri bizler için önemlidir. Bu yatırımlar arasında otellerimiz de hiç kuşku yok ki hem ülkemizin marka değeri hem de katma değer açısında önemli bir değere sahiptirler. Sektörlerimizin özellikle bu olağan üstü dönem içerisinde sağduyulu hareket etmesi, sabırlı ve anlayışlı davranması, birlik ve beraberliğe katkı sağlayacak şekilde davranması, ülke ekonomimizin kısa süre içerisinde yeniden ayağa kalkması için hayati öneme sahiptir” dedi.

 

(BRT/MAIL)