Bakan Oğuz, Ankara’da yoğun temaslarda bulunacak – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Bakan Oğuz, Ankara’da yoğun temaslarda bulunacak

[ad_1]

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, çalışma ziyaretleri yapmak üzere Ankara’ya gitti.

Ankarada’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kemal Köprülü tarafından karşılanan Bakan Oğuz, ziyaretine ilişkin BRT’ye değerlendirmelerde bulundu.

Temaslarına Türkiye Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile başlayacaklarını kaydeden Bakan Oğuz, ilk defa gerçekleşecek görüşmede bankacılık ve ikili işbirliği konularını ele alacaklarını belirtti.
Bakan Oğuz bunun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için çok önemli bir durum olduğuna vurgu yaparak ilişkilerin geliştirilmesi ve iki ülke arasında sektörler arasındaki görüş alışverişinde bulunulmasının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Bakan Oğuz’a bu görüşmede Merkez Bankası Başkanı Rıfat Günay, Kuzey Kıbrıs Bankacılar Birliği Başkanı Olgun Önay ile Kuzey Kıbrıs Bankacılar Birliği Genel Sekreteri Halil Okur eşlik edecek…

Konuşmasında Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile de biraraya geleceğini ifade eden Bakan Oğuz, görüşmede protokol çerçevesinde belli teknik görüşmelerde bulunacaklarını kaydetti.

Oğuz Ankara temasları kapsamında ayrıca Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile de biraraya gelecek ve çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunacak.

Bakan Oğuz temaslarını tamamlamasının ardından yarın KKTC’ye dönecek…



[ad_2]