Bakan Koca’dan X hastalığı açıklaması: “Gerçek hayatta karşılığı yok”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bakan Koca’dan X hastalığı açıklaması: “Gerç… Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından ‘X Hastalığı’ olarak isimlendirilen olası salgın hastalığa ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından ‘X Hastalığı’ olarak isimlendirilen olası salgın hastalığa ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

“GERÇEK HAYATTA KARŞILIĞI YOK”

Bakan Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, hastalığın gerçek hayatta karşılığı olmadığını vurgulayarak, vatandaşlara “Siz rahat olun. Ve kendinizi soğuk algınlığından koruyun” çağrısında bulundu.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Türk Tabipleri Birliği Pandemi Çalışma Grubu da X hastalığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Grup, hastalığın gerçek bir hastalık olmadığının bilinmesi gerektiğini ifade ederek, DSÖ tarafından varsayımsal olarak belirlenen X hastalığının, şu ana kadar tespit edilmemiş bulaşıcı bir hastalık olduğuna dikkat çekti.

Koca “Bir salgına veya birden fazla kıtaya yayılması halinde pandemiye neden olabilecek, şu anda bilinmeyen bulaşıcı hastalıklara atıfta bulunmak için Dünya Sağlık Örgütü tarafınca belirtilen X hastalığı varsayımsaldır. X hastalığı, aynı zamanda belirti gösterebilecek bir hastalık değildir çünkü böyle bir hastalık şu ana kadar bulunmamaktadır” dedi.

“PANDEMİYE NEDEN OLABİLİR, ANCAK ŞU ANA KADAR BÖYLE BİR HASTALIK YOK”

Türk Tabipleri Birliği açıklamasında, DSÖ tarafından belirlenen X hastalığının, bir salgına veya birden fazla kıtaya yayılması durumunda pandemiye neden olabilecek, ancak şu ana kadar bulunmayan bulaşıcı hastalıklara atıfta bulunduğu belirtildi. Ayrıca, X hastalığının şu ana kadar belirlenmiş bir belirti göstermeyen bir hastalık olduğu vurgulandı.

“Bakan Koca’dan X hastalığı açıklaması: “Gerçek hayatta karşılığı yok”” haberi, 24 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Bakan Koca’dan X hastalığı açıklaması: “Gerçek hayatta karşılığı yok” haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Koca’dan X hastalığı açıklaması: “Gerçek hayatta karşılığı yok” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 24 Ocak 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Bakan Koca’dan X hastalığı açıklaması: “Gerçek hayatta karşılığı yok”

Yorumlar kapalı.